nieuws

Johan Museeuw maakt comeback

Fietsen

Johan Museeuw maakt comeback
Johan Museeuw verwelkomt Randy Remue (rechts) als nieuwe aandeelhouder van Museeuw Bikes.

Museeuw Bikes krijgt een nieuwe impuls met de komst van Randy Remue (35) als commercieel directeur. Remue stapt met zijn managementvennootschap in het bedrijf als aandeelhouder en zal een nieuw commerciële strategie uitzetten. Hij heeft ruim zeventien jaar ervaring in de fietsenbranche als commercieel strateeg voor onder meer Trek Europe en Eddy Merckx.

Remue wil Museeuw Bikes ‘top of mind’ maken voor de consument door een breder gamma aan te bieden in het middensegment, de fietsen scherper te prijzen en levenslange garantie aan te bieden. De distributie zal verlopen via een beschermd dealernetwerk. De eerste kenmerken van de vernieuwing worden voorgesteld op Velofollies in Kortrijk Xpo van 25 tot 27 januari.

Vlas in carbon frames

Johan Museeuw richtte zes jaar geleden Museeuw Bikes op. Hij wilde op basis van zijn ervaring als topwielrenner een fiets maken die meer comfort kon bieden. De integratie van vlas in carbonframes was daarbij de sleutelgedachte. Om verdere ontwikkelingen van de vlastechnologie en optimalisatie van de producten te kunnen realiseren, vond hij extra kapitaal bij de investeringsgroep van Willy Carpentier.

Inmiddels zijn de frames geperfectioneerd en wereldwijd bereikbaar voor een groter publiek. Met de nieuwe aandeelhoudersstructuur Museeuw, Groep Carpentier en Remue wil het bedrijf nu ook commercieel een duidelijker koers varen.

Reageer op dit artikel