nieuws

Gazelle sponsort Epke Zonderland

Fietsen

Gazelle sponsort Epke Zonderland
Epke Zonderland ondertekent de sponsorovereenkomst met Koninklijke Gazelle. Op de foto links Jaap Merkus, algemeen directeur Gazelle, en Epke Zonderland.

Olympisch Kampioen turnen Epke Zonderland heeft gisteren een sponsorovereenkomst getekend met fietsfabrikant Koninklijke Gazelle. Algemeen directeur Jaap Merkus gaf aan dat Epke het ‘gezicht van Gazelle’ wordt de komende tijd. “Epke Zonderland is ambitieus, en wij zijn dat ook.”

Epke Zonderland gaf aan bijzonder blij te zijn met het sponsorcontract. Wat hij precies gaat doen, wist hij zelf gisteren nog niet te vertellen, maar zeker is dat hij bij speciale evenementen en bij reclame-uitingen als boegbeeld voor Gazelle zal worden ingezet.

Fiets voor Olympische sporters
Voor Gazelle is sponsoring van de Olympisch Kampioen rekstok een logische stap. “Afgelopen zomer hebben wij alle Nederlandse sporters die op de Olympische Spelen actief waren een Gazelle aangeboden,” aldus marketing manager Ferdi Ertekin. “Met de ondersteuning van Epke Zonderland laten we zien dat wij als oer-Hollands merk Nederlandse topsporters graag helpen om hun sport op topniveau te kunnen blijven beoefenen. De geweldige energie die ons nationale turntalent in de sport heeft gestopt om de top te bereiken, past bij de energie die wij als fabrikant steken in de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige fietsen.”

Epke vertelde dat hij blij was met de Olympische Gazelle. “Het was voor het eerst in mijn leven dat ik een nieuwe fiets kreeg. Ik vond dat echt geweldig.”

Wedstrijd rekstok hangen op Gazelle-stand
Voor iedereen die nog naar FietsVAK gaat het proberen waard; een wedstrijdje rekstokhangen op de Gazelle-stand. Epke startte zondag deze wedstrijd na het officiële gedeelte. Hij hield het spontaan bijna een minuut (52 seconden) vol.

Bezoekers van de Gazelle-stand krijgen alle beursdagen de kans de door de turner gezette tijd te overtreffen. De winnaar wacht een geheel verzorgd arrangement voor vier personen naar het WK turnen in het Sportpaleis in Antwerpen. Epke Zonderland hoopt daar de wereldtitel te veroveren op het onderdeel rekstok. Het is de enige gouden medaille die nog ontbreekt in zijn prijzenkast.

Reageer op dit artikel