nieuws

Cannondale, GT en Shimano nieuw op tweede editie BikeFestival

Fietsen

Cannondale, GT en Shimano nieuw op tweede editie BikeFestival
Vorig jaar trok BikeFestival zo'n 500 bezoekers. Dat aantal wil de organisatie dit jaar verdubbelen.

De tweede editie van BikeFestival gaat plaatsvinden op 20 en 21 april 2013 op de Nedereindse Berg in Utrecht. Vorig jaar werd de eerste editie gehouden tijdens een nogal regenachtig weekend en trok toen zo’n 500 bezoekers. De ambitie voor 2013 is om zowel het aantal bezoekers als het aantal merken te verdubbelen. De eerste namen van deelnemende merken zijn inmiddels bekend.

Op BikeFestival staat het testen van sportieve fietsen centraal. De organisatie van BikeFestival is in handen van “Op die Fiets”, het bureau van Daniel Bentveld: “BikeFestival is het platform om je als merk te profileren richting de nieuwsgierige en veeleisende eindgebruiker. Een verkoopondersteunende happening waarop de consument zich op een gedegen manier kan oriënteren op de aankoop van een nieuwe fiets.” Naast het testen van fietsen staan er ook workshops, presentaties, mtb-clinics, open koers wielerwedstrijden, demo’s, trainingen en de Mini Downhill-Cup op het programma.

Ambitie
Om een hoger bezoekersaantal te bereiken zal de organisatie intensiever gaan samenwerken met mediapartners als Fiets en de NTFU. Ook zal er dit jaar flink worden geïnvesteerd in een mediacampagne via onder andere social media.

Namen deelnemers
De eerste namen van merken die aanwezig zullen zijn op BikeFestival zijn: Cube, Giant, Campagnolo, BMC en Trek. Naast deze oud-deelnemers zijn er ook al een paar nieuwe namen bekend zoals Cannondale, GT en Shimano.

Voor informatie of aanmeldingen kunt u zich richten tot de organisatie.

Reageer op dit artikel