nieuws

BEIXO cardanvouwfiets

Fietsen

BEIXO cardanvouwfiets
Op de foto de nieuwe BEIXO GO, te zien op FietsVAK, een vouwfiets met een innovatief vouwsysteem à la dat van een rolstoel, waarbij de wielen tegen elkaar geklemd worden en men aan het stuur en het zadel de fiets makkelijk op de wielen kan voortbewegen.

BEIXO is een van de nieuwkomers op FietsVAK 2013. Het merk bestaat sinds 7 jaar, en levert uitsluitend modellen met cardanas. In de modellenrange, die bestaat uit 5 modellen, zitten 2 gewone fietsen en 3 vouwfietsen, waaronder elektrisch aangedreven.

“Nadat BEIXO in eerste instantie was gestart als internetbedrijf, kwamen al snel de aanvragen vanuit het dealerkanaal om deze fietsen aan het winkelassortiment toe te voegen,” vertelt Angelique van Rijn. “Zodoende zijn we al zo’n 5 jaar te vinden bij dealers door het hele land.”

Specifiek publiek
Die moeten wel een tamelijk specifieke doelgroep in hun klantenkring hebben, want lang niet iedereen ‘valt’ voor cardanaandrijving. Van Rijn: “Het is echt de doelgroep die op zoek is naar nieuwe dingen, die wil uitproberen, en zich absoluut wil onderscheiden.” Een cardanas heeft een zeer groot voordeel, het is een compleet onderhoudsarm systeem, maar er kleven ook nadelen aan. Een cardanas is 2 kilo zwaar en er is wat extra rendementsverlies. Maar à la, een kettingaangedreven fiets waarvan de ketting vies is en gesmeerd moet worden, loopt ook niet zo licht als je zou denken.

Goed doel: Colorbike
Symphatiek aan BEIXO is dat van alle verkochte fietsen een percentage naar een goed doel gaat, namelijk Colorbike. Dit project zorgt ervoor dat kinderen in ontwikkelingslanden die om reden van vervoer niet naar school kunnen, voorzien worden van een fiets, zodat ze wel op tijd op school kunnen zijn.

Op de foto de nieuwe BEIXO GO, een vouwfiets met een innovatief vouwsysteem à la dat van een rolstoel, waarbij de wielen tegen elkaar geklemd worden en men aan het stuur en het zadel de fiets makkelijk op de wielen kan voortbewegen. Van Rijn: “De trein uit en even ‘rollen’ naar een rustig plekje op het perron om daar de fiets uit te klappen en ermee weg te rijden.” De prijs is onder de € 1.000,- en de fiets heeft 3 versnellingen.

Reageer op dit artikel