nieuws

Montone Cycling en Leontien van Moorsel laten schooljeugd fietsen

Fietsen

Montone Cycling en Leontien van Moorsel laten schooljeugd fietsen
Leontien van Moorsel doet het voor. En dan lijkt het heel simpel...

BeOne heeft onlangs een speciale sportmiddag georganiseerd voor de leerlingen van Scholengroep Den Haag Zuid-West. Leontien van Moorsel kwam een spinning clinic geven aan een groep van 25 meiden. De Clinic is een onderdeel van de samenwerking tussen de Scholengroep Den Haag en Montone Cycling B.V.

De Scholengroep DHZW biedt een breed aanbod van onderwijs, van VMBO tot VWO en gymnasium. Voor de opleiding Fietstechniek maakt de school gebruik van de producten uit de merkenportefeuille van Montone.

Daarnaast heeft de school een speciaal programma opgezet waarbij leerlingen van alle opleidingen kennis kunnen maken met de fietssport. Elke leerling krijgt de mogelijkheid om te trainen voor een fietstocht die in het voorjaar van 2013 zal plaatsvinden. Zo gaan de leerlingen van de derde klas een fietstocht maken van 1.300 km naar Magreglio in de Italiaanse Alpen. Voor deze tocht en de voorbereidende trainingen maakt de school gebruik van BeOne racefietsen.

Spinning clinic met Leontien
De spinning clinic was speciaal georganiseerd voor de meiden die deelnemen aan het sportieve programma van de school. Vooraf aan de spinningsessie gaf Leontien een presentatie over haar wielercarrière. In een video waren de hoogtepunten uit haar leven te zien. Daarna konden de leerlingen aan Leontien vragen stellen over trainingen en het rijden van lange afstanden.

Tijdens de spinningsessie van drie kwartier heeft Leontien de meiden laten ervaren wat je moet geven om kampioen te willen worden. Zelf nam ze het voortouw en heeft ze de deelnemers goed in het zweet laten werken. Na de coolingdown was er nog een moment om met Leontien op de foto te gaan en kreeg iedereen een BeOne goody bag mee naar huis.

Reageer op dit artikel