nieuws

Leasefiets als alternatief voor fietsplan

Fietsen

Leasefiets als alternatief voor fietsplan
Het fietsplan houdt op 1 januari 2014 op te bestaan. De eerste 'fiets van de zaak' werd al in 2001 in Amsterdam uitgereikt, na de introductie van het zogeheten Fietsleaseplan. Friesland Lease komt nu met Leasefiets.

Het fietsplan houdt op 1 januari 2014 op te bestaan. Friesland Lease komt met een alternatief: Leasefiets. Door gebruik te maken van een leaseconstructie wordt het voor een werknemer toch mogelijk om een fiets buiten de werkkostenregeling te houden. Zelfs leasen van een elektrische fiets is mogelijk.

De tweewielerbranche heeft lange tijd veel baat bij gehad bij het fietsplan, het verdwijnen ervan zal bij velen tot een gevoelige omzetdaling leiden. “De leaseconstructie van Friesland Lease werkt voor tweewielerbedrijven zeer positief omdat de volledige marge op de fiets kan worden gemaakt. Daarnaast zijn er dan ook nog de verdiensten van het onderhoud en reparatie tijdens de volledige looptijd van het leasecontract”, aldus initiatiefnemer en bedenker Karel van Nunen.

Training volgen
“Leasefiets is de kans voor de tweewielerbranche om de negatieve effecten van het verdwijnen van het fietsplan deels op te vangen. Fietsbedrijven zullen echter wel aan de slag moeten om bedrijven te informeren over deze nieuwe mogelijkheid.” Dealers die partner willen worden van Leasefiets, onderdeel van Friesland Lease, moeten een training volgen. Men gaat zich bezighouden met het leasen van fietsen en dit is een financieel product, waarvoor enige scholing vereist is.

“In deze training wordt de volledige gang van zaken uitgelegd, hoe men dient om te gaan bij de verkoop, met onderhoud en reparatie en met schade en diefstal. Ook wordt u op weg geholpen in het benaderen van de bedrijven”, geeft Van Nunen aan. Inschrijven voor deze training kan hier. Tot en met de FietsVAK kunt u met korting van de voorinschrijving gebruik maken, meer hierover staat op de site van DOC Opleiding & Training.

Reageer op dit artikel