nieuws

Giant maakt frisse start in professioneel wielrennen

Fietsen

Giant maakt frisse start in professioneel wielrennen
De rijders van Team Blanco zullen gebruikmaken van de TCR Advanced SL, Defy Advanced SL en Trinity Advanced SL fietsen van Giant.

Giant zet de ondersteuning van het professionele wielrennen voort met meerdere teams die voorheen onderdeel uitmaakten van het management van de Rabobank Wielerploegen. Het partnerschap omvat het Blanco Pro Cycling Team (voorheen het Rabobank Team), het Rabobank-Liv/giant damesteam, het Rabobank Development Team en het Giant Pro XC Team.

Giant en zijn damesmerk Liv/giant gaan de fietsen en kleding voor de teams beschikbaar stellen en er wordt nauw samengewerkt met de professionele topatleten bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën. “Onze nieuwe samenwerking met Giant toont aan dat er sprake is van een gezonde relatie”, aldus Blanco teamdirecteur Richard Plugge. “We krijgen de kans om geweldige fietstalenten te ontwikkelen en te begeleiden en we zullen een nieuwe generatie van rijders en fans inspireren.”

Nieuwe producten van Giant
Alle details over Team Blanco, met daarin de huidige talenten van Rabobank waaronder Robert Gesink, Lars Boom en Theo Bos, zullen binnenkort bekend worden gemaakt. De rijders zullen gebruikmaken van de TCR Advanced SL, Defy Advanced SL en Trinity Advanced SL fietsen, naast een aantal nieuwe producten die in de nabije toekomst zullen worden geïntroduceerd.

“Team Blanco staat voor een frisse start met een jong en getalenteerd team en we zijn blij dat we een belangrijke rol kunnen spelen in de ontwikkeling van de volgende generatie van wielerhelden”, aldus Tom Davies, Global Sports Marketing Manager van Giant. “Door onze hoogwaardige fietsen en fietskleding geven we de renners het voordeel dat ze nodig hebben om op het hoogste niveau te kunnen winnen.”

Marianne Vos
Het tweede team in de lineup voor 2013 is het Rabobank-Liv/giant dameswegraceteam. Liv/giant is ingestapt als co-sponsor om de ondersteuning en de ontwikkeling van het dameswielrennen te blijven voortzetten. Het team werd begin 2012 gelanceerd en werd geformeerd rond de huidige Olympisch – en wereldkampioene op de weg, Marianne Vos.

In de off-roadcompetitie is Giant hoofdsponsor geworden van het voormalige Rabobank-Giant Off-Road Team. Het Giant Pro XC Team zal voor het grootste gedeelte bestaan uit Worldcup XC-mountainbikers. Ten slotte zal Giant het Rabobank Development Team blijven ondersteunen. Dit opleidingsteam dat in Nederland is gestationeerd, is de kweekvijver geweest van huidige profs als Gesink, Boom en Bauke Mollema.

DT Swiss als nieuwe partner
Alle teambikes zullen worden uitgerust met Shimano/PRO componenten en wielen, en fi’zi:k zadels. Team Blanco en Rabobank-Liv/giant zullen gaan rijden op Vittoria banden, terwijl het Rabobank Development Team en het Giant Pro XC Team gebruik zullen maken van Schwalbe banden. DT Swiss is toegetreden als nieuwe partner op het gebied van vering voor het Giant Pro XC Team. Giant zal ook gaan samenwerken met de sportkledingspecialist Etxeondo voor de ontwikkeling van hoogwaardige fietskleding voor de teams.

Reageer op dit artikel