nieuws

14 miljoenste Gazelle fiets geveild voor Serious Request

Fietsen

14 miljoenste Gazelle fiets geveild voor Serious Request
De door Prinses Margriet afgemonteerde 14 miljoenste Gazelle fiets is geveild voor 3FM Serious Request.

De door Prinses Margriet afgemonteerde 14 miljoenste Gazelle fiets is geveild voor 3FM Serious Request. Het bedrag dat is opgehaald met deze veiling zal volledig ten goede komen aan het project Babysterfte van het Rode Kruis.

Met 3FM Serious Request zet radiozender 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie DJ’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen of bieden op veilingitems en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

De opbrengst van de landelijke inzamelingsactie is dit jaar bestemd voor de allerkleinsten: ruim 5,5 miljoen baby’s die ieder jaar sterven door gebrek aan medische zorg, voorlichting en begeleiding. Een stille ramp die elke 6 seconden ergens ter wereld plaatsvindt voor, tijdens of vlak na de geboorte. Het Rode Kruis kan helpen door medische zorg te bieden en moeders te begeleiden tijdens hun zwangerschap, bevalling en de zorg voor hun pasgeboren kind.

Dit jaar staat het Glazen Huis in Enschede. Gazelle heeft samen met Snellers Fietsen Enschede nog een actie op touw gezet: de organisatie van Serious Request fietst tijdens het evenement op Gazelle Miss Grace fietsen, voorzien van Serious Request logo. Deze 6 fietsen worden, net als de 14 miljoenste Gazelle, ook via de veiling aangeboden.

Bekijk de 14 miljoenste Gazelle op de veiling en bied mee!

Reageer op dit artikel