nieuws

Provincie Limburg stimuleert gebruik e-bike

Fietsen

Provincie Limburg stimuleert gebruik e-bike

De Provincie Limburg stelt duizend kortingsvouchers ter beschikking waarmee maximaal duizend werknemers in Limburg €100,- korting krijgen op de aanschaf van een elektrische fiets.

Hierdoor wordt het voor forenzen aantrekkelijk om over te stappen van de auto op de elektrische fiets, zegt de Provincie Limburg op haar website. Het doel is het autogebruik verminderen, waardoor de luchtkwaliteit in Limburg verbetert. Bovendien is fietsen een gezond alternatief voor de auto, aldus de Provincie.

Verzilveren bij de rijwielhandelaar
Via het ForenZo platform kunnen Limburgse werknemers de vouchers ter waarde van €100,- aanvragen voor de aanschaf van de e-bike. Deze vouchers kunnen dan bij de rijwielhandelaar worden verzilverd.

ForenZo is een landelijk platform, ontwikkeld op initiatief van de ANWB en heeft als doel het stimuleren van duurzaam en kostenefficiënt woon-werkverkeer.

ForenZo geeft, voor werknemers van bedrijven die zijn aangesloten, reisadvies op maat en biedt naast diverse kortingen ook een gratis 3-jarige e-bike verzekering aan. Een proefrit op een elektrische fiets behoort ook tot de mogelijkheden.

Reageer op dit artikel