nieuws

Handboek over de elektrische fiets in het Nederlands

Fietsen

Handboek over de elektrische fiets in het Nederlands

Het GoPedelec handboek is nu ook in het Nederlands vertaald. Het handboek geeft een inleiding in het thema van de elektrische fiets, het potentieel, technische informatie en aanbevelingen voor beleidsmakers. Ook geeft het inzicht in de nieuwste ontwikkelingen ten aanzien van elektrische fietsen, oplaadsystemen en problemen ten aanzien van Europese wetgeving omtrent dit vervoermiddel.

Voor een gedrukt exemplaar kunt u een mail sturen met naam en adres naar: info@gopedelec.nl. Geeft u uw mening over het handboek, dan maakt u kans op een elektrische vouwfiets. Op de site van GoPedelec kan men vier vragen invullen en zo kans maken op de elektrische vouwfiets.

EU-project
‘Go Pedelec’ is een EU-project met als partners onder meer de steden Utrecht, Graz, Stuttgart en enkele organisaties die zich bezig houden met duurzaam energiegebruik. Doel van het project is om de elektrische fiets onder de aandacht te brengen van zowel consumenten als gemeentelijke overheden.

Voor dealers van elektrische fietsen is het een goed naslagwerk, waar verkoopargumenten uit te halen zijn voor de e-bike. Het handboek geeft kort aan wat de potentie is van de elektrische fiets en geeft uitleg over de milieuaspecten van de elektrische fiets. Er wordt een vergelijking getrokken met de auto, maar de nadelen die aan het gebruik en de verwerking van accu’s kleven, worden ook genoemd.

Het handboek is hier in diverse talen te downloaden.

Reageer op dit artikel