nieuws

E-cruizer van B4-bikes is e-bike vermomd als een Harley

Fietsen

E-cruizer van B4-bikes is e-bike vermomd als een Harley
De e-cruizer lijkt allerminst op een fiets en dat is precies de bedoeling van B4. Hij is voor Nederland begrensd op 25 km/u.

B4-bikes in Nieuw-Vennep bouwt de e-cruizer; een e-bike die eruit ziet als een klassieke Harley, een topsnelheid heeft van 25 km/u en waarvoor de bestuurder geen helm hoeft te dragen. B4 ziet de e-cruizer als alternatief voor de auto.

Wilco van der Hoorn, Janpeter Eilander en Jos Lenssen zijn de mannen achter B4. Het idee van de B4 e-cruizer is ontstaan vanuit het gegeven dat acht van de tien autoritjes korter zijn dan twintig kilometer en dat er tachtig procent van de tijd maar één persoon in de auto zit.

Begrensd tot 25 km/u
“Zonde van de benzine en zeker niet duurzaam. De e-cruizer is comfortabel, ziet er indrukwekkend uit en rijdt op elektriciteit. Voor de Nederlandse markt is hij begrensd tot 25 kilometer per uur. Maar dat is altijd sneller dan veel fietsen en een helm is niet nodig. Redenen genoeg om de auto wat vaker te laten staan en dat is goed voor het milieu”, aldus B4.

B4 vergelijkt de B4 met een Harley Davidson. “Een Harley is een statussymbool en dat moet onze machine ook worden. Een symbool van duurzaamheid en van vrijheid, van de nieuwe tijd waarin we meer met minder doen.”

Recentelijk zijn de B4-bouwers toegelaten tot het ESA-BIC programma. Het geeft het bedrijf de mogelijkheid technologieën van de European Space Agency te gebruiken en te testen. Op dit moment werkt B4 aan een acculader op zonne-energie en apps waarmee de e-cruizer overal te lokaliseren is en met een smartphone gestart kan worden.

Reageer op dit artikel