nieuws

E-Bike Nederland levert Saxonette in Benelux na faillissement Brittijn

Fietsen

E-Bike Nederland levert Saxonette in Benelux na faillissement Brittijn

E-Bike Nederland is een nieuw opgericht bedrijf dat Saxonette fietsen in Nederland en België gaat leveren. E-Bike Nederland heeft de voorraden van het in juni dit jaar failliet verklaarde Brittijn Nijmegen overgenomen. het bedrijf heeft rechtstreekse contacten in Azië, waardoor de leveringen sneller en goedkoper kunnen, aldus Arno Cup, directeur en eigenaar van E-Bike Nederland.

E-Bike Nederland neemt de garantie voor door Brittijn uitgeleverde Saxonettes volledig over, meldt Frans Brittijn, die in de nieuwe onderneming de dagelijkse leiding in handen heeft. “Voor de Sachs e-bikes, van TranzX afkomstig, gaan we in overleg met de dealer kijken hoe we garantievraagstukken kunnen oplossen.” Ook de vier jaar garantie op de Saxonette-accu’s wordt door E-Bike Nederland gegarandeerd.

Sneller en goedkoper
Arno Cup vertelt dat E-Bike Nederland rechtstreekse afspraken heeft met producent GEOBY Electric Vehicle, een van de grootste fietsfabrikanten ter wereld met fabrieken in China. Voorheen produceerde GEOBY ook voor Sachs Duitsland, maar de contacten zijn nu rechtstreeks. “Daardoor hebben we een unieke samenwerking tussen fabrikant en distributeur gerealiseerd, waarbij de lijnen extreem kort zijn. Hierdoor kan E-Bike Nederland snel en flexibel inspelen op de behoefte van de klant, en kunnen we de e-snorfietsen goedkoper leveren,” aldus Cup.

Cup is afkomstig uit de automotive sector en was distributeur van diverse merken, zoals Nissan, Renault en Daewoo. Een aantal jaren geleden heeft hij zijn bedrijven verkocht. “Ik was al jaren gecharmeerd van de e-bike en e-snorfiets en had wat fietsen gekocht in Azië. Zo ben ik in contact gekomen met Brittijn. Toen ik hoorde dat ze failliet waren gegaan, waren de lijntjes snel gelegd. Dankzij mijn automotive achtergrond heb ik goede contacten in Azië, met GEOBY, maar ook rechtstreeks met de accu- en motorenleveranciers.”

Cup voegt hieraan toe: “De organisatie is nu nog vrij klein, maar die gaan we zeker uitbouwen. In 2013 komt een speciale school e-bike voor de jeugd die op de e-bike naar school gaat.”

Start activiteiten uitgesteld van september naar november
De start van E-Bike Nederland heeft wat vertraging opgelopen doordat in een aanpalend pand brand uitbrak. Cup: “We hadden de locatie van Brittijn gehuurd en ook de inventaris overgenomen en zouden op 1 september de start van E-Bike Nederland aankondigen. Helaas brandde in de nacht van 30 op 31 augustus het buurpand af. Door deze brand waren wij nog voor de start gedwongen om al direct te verhuizen naar een nieuwe locatie. Dit heeft er helaas voor gezorgd dat we de start van onze activiteiten en de uitlevering van Saxonettes moesten uitstellen.”

Reageer op dit artikel