nieuws

Compacte Flyer Cargo transportfiets met NuVinci traploze naaf

Fietsen

De compacte Flyer Cargo transportfiets, met een draagvermogen van in totaal 160 kg, is uitgerust met een krachtige middenmotor, een traploze NuVinci versnellingsnaaf of Shimano XT derailleur en een Panasonic 13,2 Ah 36V (475 Wh) of 15,4 Ah 36V (555 Wh) accu.

Compacte Flyer Cargo transportfiets met NuVinci traploze naaf
De Flyer Cargo is geschikt voor zowel het zware werk als voor pleziertochtjes.

Meest opvallend aan de Flyer Cargo zijn de afmetingen; die zijn normaal te noemen, waardoor de fiets niet meer ruimte in gebruik neemt dan een doorsnee fiets in de garage of de achtertuin. De Zwitsers zetten de Cargo dan ook in de markt als vrijetijdsfiets, waarmee je ook een flinke vracht boodschappen kunt doen. Met de draagrekken voor en achter kan al heel wat vervoerd worden, daarnaast beschikt de fiets over bevestigingspunten voor fietstassen.

De Flyer Cargo met NuVinci naaf is geschikt voor zowel het zware werk als voor pleziertochtjes. De krachtige middenmotor brengt zijn energie over aan de NuVinci naaf met traploze versnelling of aan de Shimano XT achternaaf, die wel raad weten met die Newton meters. De sterke NuVinci naaf overleefde zelfs een 16.000 km lange duurtest in Australië. Ook de wielen en de hydraulisch bediende Magura MT4 schijfremmen zijn berekend op een zware lading.

Reageer op dit artikel