nieuws

Terugroepactie Wilier Triestina voor Izoard XP voorvork

Fietsen

Terugroepactie Wilier Triestina voor Izoard XP voorvork
De voorvork van de Izoard XP kan een te dunne vorkpijp hebben.

Wilier Tristina roept de Wilier Izoard XP racefiets terug in verband met een mogelijk defect aan de voorvork. Het gaat om modellen die uitgeleverd zijn in de periode tussen 1 oktober 2011 en 22 oktober 2012.

Gebleken is dat sommige voorvorken een te dunne aluminium vorkpijp hebben, wat gevaarlijke situaties op kan leveren. Eigenaren van een Wilier Izoard XP die na 1 oktober 2011 is gekocht, worden opgeroepen te controleren of de fiets is voorzien van de ondeugdelijke voorvork door het serienummer te controleren. Het serienummer is samengesteld uit twee letters en vier cijfers en is aan de voorkant van de vorkpijp ingeslagen.

De serienummers die betrokken zijn bij deze terugroepactie zijn: LH 0001 t/m LH 4000. Importeur Veltec Benelux stuurt zo snel mogelijk een vervangende voorvork. De mogelijk ondeugdelijke voorvorken dienen onbruikbaar te worden gemaakt.

Klik hier voor meer informatie over de terugroepactie.

Reageer op dit artikel