nieuws

Specialized roept 12.000 fietsen terug

Fietsen

Specialized roept 12.000 fietsen terug
De in China gemaakte Kinesis voorvorken zijn gemonteerd op 2008 en 2009 Globe modellen.

Specialized roept wereldwijd 12.000 fietsen terug nadat er voor de vierde maal melding werd gemaakt van een gebroken voorvork. Het gaat om fietsen die verkocht zijn tussen juli 2007 en juli 2012. De voorvorken, geproduceerd door het Chinese Kinesis, zijn gemonteerd op diverse op dames- en herenfietsen van het model Globe van modeljaar 2008 en 2009.

Het probleem zit hem in de aluminium vorkbuis van de aluminium voorvork. Deze kan breken, met alle gevolgen vandien. Specialized heeft alle winkels gevraagd direct te stoppen met de verkoop van de betrokken fietsen.

De Globe modellen die uitgerust zijn met de bewuste Kinesis aluminium voorvork zijn de Globe Elite, Globe Sport, Globe Sport Disc, Globe Centrum Comp, Globe Centrum Elite, Globe City 6, Globe Vienna 3, Globe Vienna 3 Disc, Globe Vienna 4, Globe Vienna Deluxe 3, Globe Vienna Deluxe 4, Globe Vienna Deluxe 5 and Globe Vienna Deluxe 6 fietsen. Deze fietsen zijn verkocht in diverse kleuren.

Eigenaren van een Specialized Globe met de onveilige voorvork worden verzocht om hun fiets naar een erkende Specialized-dealer te brengen. Deze zal kosteloos een nieuwe voorvork monteren.

Reageer op dit artikel