nieuws

Sparta maakt 500.000e e-bike

Fietsen

Sparta maakt 500.000e e-bike

Sparta is sinds 14 jaar bezig met e-bikes en verwacht in 2013 de mijlpaal van 500.000 verkochte elektrische systemen te naderen. Volgens Sparta moet dat zeker lukken omdat consumenten het merk in onderzoeken hoog waarderen.

Marco Kalden van Sparta licht toe: “Niet alleen vinden consumenten de Sparta ION het beste en meest comfortabel fietsen, uit onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau SSI komt naar voren dat Sparta met maar liefst 35% veruit de hoogste merkenvoorkeur heeft. We zijn blij met het aanhoudende vertrouwen van de consument in onze elektrische producten. Het is een teken van erkenning van de rol die Sparta voor de elektrische fiets speelt.” Sparta zorgde 10 jaar geleden met de introductie van de Sparta ION voor de definitieve doorbraak van de elektrische fiets in Nederland.

GfK Intomart
Onlangs werden de laatste verkoopcijfers van seizoen 2011-2012 door onderzoeksbureau GFK Intomart gepubliceerd. Uit die cijfers blijkt volgens Kalden dat Sparta opnieuw het best verkochte elektrische fietsmerk is. “Daarmee is Sparta al sinds zij in 1998 de elektrische fiets op de Nederlandse markt introduceerde, onafgebroken marktleider.” De recente cijfers moeten een streep zetten onder de discussie die in het begin van het seizoen opwaaide, aldus Kalden: “Concurrentie is helemaal niet erg en kan zelfs verfrissend werken, maar we vinden het wel jammer dat er regelmatig verkeerde en onvolledig informatie verstrekt wordt. Daardoor ontstaat een verkeerd beeld en daar is niemand bij gebaat.”

Reageer op dit artikel