nieuws

GIO awards voor Sparta ION RX+, Sparta Amazone4life en Sparta Radar

Fietsen

GIO awards voor Sparta ION RX+, Sparta Amazone4life en Sparta Radar
Sparta krijgt de GIO award voor onder meer innovatief design, zoals de SL-18 koplamp van de ION RX+ die verwerkt is in de voorvork.

Sparta ontvangt voor drie van haar modellen, de ION RX+, de Amazone 4 life en de Radar, een GIO (Goed Industrieel Ontwerp) award. De onderscheidingen worden toegekend door een jury van de Dutch Design Academy. De GIO awards worden op 24 oktober, tijdens de Dutch Design Week, aan Sparta uitgereikt.

Sparta is de eerste fietsfabrikant die erin slaagt voor drie modellen een GIO award in de wacht te slepen. Om in aanmerking te komen voor deze onderscheiding moet een product naast mooi ook functioneel, origineel, innovatief en gemakkelijk in het gebruik zijn.

Investeringen in productiedesign
Voor Sparta zijn de GIO awards een beloning voor de investeringen die de laatste jaren zijn gedaan in productiedesign. “Met de komst van het Sparta innovatielab en een nieuwe opzet van de ontwikkelafdeling is Sparta erin geslaagd haar fietsdesigns naar een nieuw niveau te tillen. Dat is al enige tijd te zien en wordt nu dus ook rijkelijk beloond”, aldus de fietsfabrikant.

Reageer op dit artikel