nieuws

FOCUS stapt met AG2R La Mondiale opnieuw in de WorldTour

Fietsen

FOCUS stapt met AG2R La Mondiale opnieuw in de WorldTour
AG2R La Mondiale zal vanaf het komende seizoen zijn eendags- en etappewedstrijden op de Izalco Team SL rijden.

FOCUS is het komende seizoen weer bij de WorldTour vertegenwoordigd. Het Duitse wielersportmerk ondertekende op 21 september een contract van drie jaar als technische sponsor met het Franse ProTeam AG2R La Mondiale. Het team, dat voor het nieuwe seizoen nog meer internationaal georiënteerd is, wordt door FOCUS voor het nieuwe seizoen uitgerust met een speciaal model van de Izalco Team SL.

Voor FOCUS is de feedback van renners een reden om profteams te sponsoren: “Als premiumaanbieder is het voor ons heel belangrijk om met toonaangevende profteams samen te werken en hun feedback rechtstreeks bij de ontwikkeling van onze fietsen te gebruiken“, zegt Mathias Seidler, CEO van Derby Cycle AG, waartoe het merk FOCUS behoort. “De samenwerking op lange termijn met AG2R La Mondiale is voor ons de beste manier voor permanente internationale aanwezigheid van ons merk FOCUS.“

Izalco Team SL
AG2R La Mondiale zal vanaf het komende seizoen zijn eendags- en etappewedstrijden op de Izalco Team SL rijden. Dit model is gebaseerd op een verbeterde versie van het FOCUS Izalco-frame en de herziene lay-ups in combinatie met in het carbon geplaatste lagers zorgen voor een gemiddeld gewicht van 960 gram.

Bij de componenten zet FOCUS met Campagnolo (mechanische en elektronische versnellingen), Fulcrum (wielen), Fizik (cockpituitrusting plus zit en zadelpen) en Schwalbe in op sterke partners. Naast de Izalco Team SL krijgt het team de snelste in serie gebouwde tijdritfiets Izalco Chrono en in het cyclocrossseizoen de klassieker FOCUS Mares.

Reageer op dit artikel