nieuws

Cube zet nieuwe prijsstandaard in carbon

Fietsen

Cube zet nieuwe prijsstandaard in carbon
Cube zet een richtprijs neer van € 1.449,- euro voor instapmodellen carbon racefietsen en brengt de prijs daarmee op hetzelfde niveau als die van aluminium racefietsen.

Cube zet met de full carbon racefiets Agree GTC 3×10 voor minder dan € 1.500,- een nieuwe prijsstandaard in carbon fietsen. De door Cube ontketende prijzenoorlog maakt deel uit van de groeistrategie van het merk.

Cube wil met 25% groeien in 2013, meldde Tweewieler.nl vorige week. Daarom is het merk strategische stappen aan het zetten in de markt voor carbon racefietsen, zo bleek al op Eurobike 2012. Zustermagazine van Tweewieler Bike Europe publiceerde in zijn septembereditie (pagina 6 en 7) een artikel met de conclusie dat er een prijzenoorlog aan de gang is tussen Cube en Focus, met name op de Duitse markt.

Cube Agree GTC
Op de afgelopen Bike MOTION Benelux presenteerde Cube de racefiets Agree GTC 3×10. Deze is uitgerust met een volledig carbon monocoque, Twin Mold Technology frame. De voorvork is de tapered carbon Cube CSL. De Agree GTC is afgemonteerd met de Shimano Tiagra groep inclusief Shimano WH R-501 wielset. Voor dit totaalplaatje stelt Cube een consumentenprijs vast van € 1.449,-.Prijsniveau ongeëvenaard
Een full carbon racefiets neerzetten ruim onder de € 1.500,- consumentenadviesprijs, is een ongeëvenaard prijspunt. Bij het bekijken van verschillende concurrenten van Cube op Eurobike en Bike MOTION Benelux 2012, bleek geen enkele concurrent goedkopere carbon racefietsen te hebben. Het laagste prijsniveau werd aangeboden door Focus met een carbon racefiets voor € 1.599,-, terwijl Giant en Trek met full carbon racefietsen 2013 kwamen voor respectievelijk € 1.699,- en € 1.799,-.Benchmark voor carbon racefiets
Met de prijs van € 1.449,- voor instapmodellen carbon racefietsen zet Cube een nieuwe benchmark neer. Dit prijsniveau dwingt carbon frame producenten tot verregaande automatisering. Stijgende loonkosten in China dwingen deze frameproducenten ook tot automatisering, zo vertelde een gerenommeerde fabrikant tijdens de Eurobike.

Reageer op dit artikel