nieuws

Cube voorziet 25% groei in 2013

Fietsen

Cube voorziet 25% groei in 2013
Cube 2013 prognose is inclusief een groot groei van 25%.

“Fietsfabrikant Cube heeft een expansiestrategie die vruchten afwerpt.” Dit stelt Cube-oprichter Marcus Purner, die Cube oprichtte in 1993. Het Duitse merk verwacht voor dit jaar in totaal 320.000 fietsen te verkopen, en de prognose voor 2013 voorspelt een flinke groei van 25%.

De Europese markt heeft – naast de Duitse markt – de hoogste prioriteit voor Cube. Om de groeistrategie van het bedrijf te ondersteunen, investeerde Cube € 3,7 miljoen in zijn logistiek en in de productiecapaciteit.

Centraal magazijn
“De uitbreiding op logistiek gebied is noodzakelijk om voorraad te kunnen houden op één, centrale locatie,” zegt Purner. “In het verleden huurden we vaak een magazijn op een andere locatie om de geproduceerde wielen en onderdelen op te slaan. De centralisatie zal leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen. We investeerden € 3,7 miljoen in een nieuwe warehouse, en hebben tegelijkertijd de productiecapaciteit uitgebreid en maken gebruik van zonne-energie.”

Cube plant de productie en verkoop van 400.000 fietsen in 2013. “De toekomst van onze industrie zijn e-bikes,” aldus Cubes hoogste baas. “Maar de kansen voor ons bedrijf qua verkoop en productie in het Verre Oosten mogen niet worden verwaarloosd. Ik sluit de mogelijkheid niet uit dat we Cube-instapmodellen gaan produceren in lagelonenlanden in de toekomst.”

Reageer op dit artikel