nieuws

Velox2 mikt op wereldsnelheidsrecord

Fietsen

Velox2 mikt op wereldsnelheidsrecord
Velox2 ligfiets snelheidsrecord

Gisteren hebben studenten van de TU Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam de eerste testritten gemaakt met de Velox2 op de testbaan van de RDW in Lelystad. De studenten willen met de fiets het wereldsprintrecord verbeteren.

Het record staat op nu op iets meer dan 130 kilometer per uur. De studenten reizen voor hun poging volgende maand af naar de woestijn van Nevada in de Verenigde Staten. De Velox2 ziet er uit als een gestroomlijnde sigaar en kan op mankracht zeer hoge snelheden behalen.

Jan Bos
Eerder dit jaar presenteerden ze de razendsnelle ligfiets. Oud-schaatser Jan Bos gaat met de Velox2 een aanval doen op het wereldsprintrecord.

De Velox2 is een verbeterde versie van de extreem gestroomlijnde ligfiets waarmee het team vorig jaar op een haar na het sprintrecord miste. In de woestijn van Nevada haalde Sebastiaan Bowier toen een snelheid van 130 km/h, slechts een fractie onder het wereldrecord.

Eind deze maand is de eerste sprintrecordpoging; in september volgt de beroemde krachtmeting bij het Amerikaanse Battle Mountain, in de woestijn van Nevada.

Reageer op dit artikel