nieuws

Cube lanceert vernieuwd modelplatform

Fietsen

Cube lanceert vernieuwd modelplatform
Cube Stereo 2013

Cube lanceert een nieuwe modellenlijn als voortzetting op de bekende Stereo. Dit model is inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreide modellenfamilie. In 2013 wordt de nieuwe lijn ingezet met een carbon 29er en een 650B fiets.

Beide modellen maken gebruik van het nieuw ontwikkelde Efficient Trail Control. De basis van deze techniek is maximale voordelen van de vering gekoppeld aan neutralisatie van pedaalinvloeden.

650b wielmaat
Het hoogtepunt van de nieuwe Stereo lijn zijn de modellen met de 650B wielmaat. Cube heeft een totaal nieuw concept ontwikkeld om een frame te bouwen dat perfect is aangepast aan de nieuwe wielmaat die valt tussen de 26-inch en 29er modellen.

Deze fietsen zijn wendbaar maar rollen snel dankzij een nieuw ontworpen geometrie en kinematica. De vering blijft neutraal tijdens het klimmen of trappen in vlak terrein. Het chassis van de stereo is superlicht en zet de maatstaf in zijn klasse.

Minder dan 10 kilo
Door op alle mogelijke plaatsen gewicht te besparen in het Super High Performance Composite Frame werd een heel laag gewicht bereikt zonder compromissen te sluiten op stijfheid of prestatie. Elk onderdeel van het frame is geoptimaliseerd met gebruik van Cube’s nieuwe Zero technologie, gericht op absolute minimalisatie van overtollig gewicht. Zelfs de frame finish is superlicht, resulterend in een totaalgewicht van minder dan 10kilo.

Het 650B frame (zonder achterdemper) is nagenoeg 1800 gram – een record. Het frame is 700 gram lichter dan het vorige Stereo HPC frame. Een snelle prestatiegerichte all-rounder met een extreem laag gewicht.

Reageer op dit artikel