nieuws

Bosch motoren voor nieuwe CUBE EPO e-bikes

Fietsen

Bosch motoren voor nieuwe CUBE EPO e-bikes
De EPO Travel moet de fietser eenvoud en bedieningsgemak bieden.

CUBE breidt de EPO e-bike serie uit met vier nieuwe modellen. De aandrijving is in alle gevallen van Bosch. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende versnellingssystemen, waaronder Shimano Nexus, NuVinci 360 en derailleurschakeling.

De vier nieuwe leden binnen de EPO-familie heten Travel, Travel Pro, Touring en Delhi. De e-bikes zijn uitgerust met de nieuwe aansturingsunit van Bosch. De fietser activeert het Bosch-systeem door middel van spierkracht, waardoor de fiets in beweging komt. De beweging wordt vervolgens geregistreerd door een sensor, die zaken als de trapfrequentie en de snelheid registreert en aan de besturing doorgeeft hoeveel ondersteuning gegeven moet worden.

HMI controlepaneel
De Bosch-motor is aan te sturen via het HMI (Human Machine Interface) controlepaneel dat op het stuur is gemonteerd. Het HMI-paneel heeft daarnaast de functie van fietscomputer. Bij alle fietsen is de accu in de bagagedrager verwerkt, deze kan eenvoudig verwijderd worden.

Om voor een zo comfortabel mogelijk zithouding te zorgen, past CUBE de zogeheten Efficiency Comfort Geometry toe op het frame. Door een juiste zithouding kan de berijder comfortabel fietsen zonder trapkracht te verliezen. Het frame-ontwerp moet ervoor zorgen dat de fiets uitgebalanceerd en stabiel aanvoelt.

EPO Travel
De EPO Travel moet de fietser eenvoud en bedieningsgemak bieden. Hij is uitgerust met een 300Wh batterij. De Travel heeft een Nexus 7 interne versnellingsnaaf.

EPO Travel Pro
De EPO Travel Pro is bedoeld om ook langere fietstochten mee te maken; de accu heeft daarom met 400 Wh een grotere capaciteit. Verder is de Travel Pro voorzien van een Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf. De Busch & Müller LYT 178TSNDI Senso Plus, voorzien van de nieuwste LED fietsverlichting, zorgt dat de fietser zowel in het donker als bij daglicht goed zichtbaar is, aldus CUBE.

EPO Touring
De EPO Touring is uitgerust met hydraulische schijfremmen en is voorzien van het zogenoemde Frame Save System. Dit systeem bestaat uit een vervangbare derailleurhanger, die bij een valpartij de klap opvangt en de schade aan het frame beperkt. De fiets wordt geleverd met derailleuraandrijving met 27 versnellingen.

De verbeterde Humpert Octopus 2 stuurpen, gecombineerd met het in hoogte verstelbare ergonomische Humper Ergorizer stuur, dragen bij aan de Efficiency Comfort Geometry, waardoor de gebruiker volgens CUBE een optimale fietshouding ervaart. De EPO Touring maakt ook gebruik van de batterij met extra capaciteit. 

EPO Delhi
De EPO Delhi is voorzien van een NuVinci 360 intern naafschakelsysteem, met zeer veel versnellingsmogelijkheden zodat in elke situatie snel de juiste versnelling gevonden is. Schakelen kan ook tijdens stilstand.

Remkracht wordt geleverd door de Magura HS11 hydraulische velgremmen. Om de NuVinci 360 en de Bosch Drive Unit optimaal te laten samenwerken is er speciaal een drop-out ontworpen voor deze combinatie. Ook de CUBE Delhi is voorzien van de 400Wh batterij met een grotere capaciteit.

Reageer op dit artikel