nieuws

Trek Madone 7-Series

Fietsen

Trek Madone 7-Series
Trek Madone 7.9 racefiets 7-Series

WATERLOO (USA,WI), STAVELOT (B) De Madone 7-Series is een fiets voor wegwedstrijden waar je van kunt dromen. Trek’s revolutionaire KVF-buisvorm en complete integratie, waaronder de geïntegreerde voorrem, maken de Madone tot een doorbraak in de aerodynamica.

De beste vakmensen op het gebied van carbon, hebben elk frame met grote precisie met de hand gebouwd uit het zelfontwikkelde OCLV Carbon in de Trek-fabriek in de USA.

 

Defensiewaardig carbon

Die fabriek heeft als enige in de branche toegang tot het meest exclusieve materiaal voor extreme prestaties. Toegepast voor de 700 Series wordt het OCLV Carbon.

Meer dan twintig jaar geleden ontwikkelden Trek-ingenieurs het Optimum Compaction Low Void (OCLV) vervaardigingsproces waarmee carbon fietsen gemaakt kunnen worden met een tot dan toe onmogelijk geachte consistentie en kwaliteit.

 

StepJoint Technologie

Exclusief voor OCLV Carbon. Na het gieten van elk specifiek deel (of ‘lug’) voor een frame, voegt Trek deze samen tot een compleet frame met behulp van StepJoint Technologie. Dit is een eigen methode om twee carbonstructuren perfect met elkaar te verbinden, zonder overlap of overtollig carbon en met overal dezelfde buisdikte.

 

Geïntegreerde remmen

Remmen moeten zorgen dat je vaart mindert, maar alleen als je ze gebruikt. Trek heeft voor- en achterremmen rechtstreeks in de frameset van de Madone ingebouwd om ze uit de wind te houden en de weerstand te verminderen. Niet alleen verbetert de integratie van de remmen de aërodynamica, het neemt ook de noodzaak weg van bevestigingsplaten en -bouten, wat gewicht bespaart.

 

Remloze staande achtervork

Dankzij Madones geïntegreerde remmen konden de Trek-ingenieurs de staande achtervork verbeteren. De rembrug werd weggehaald en de verstevigingslagen verwijderd om gewicht te verliezen zonder iets aan prestaties in te boeten. Niet langer gehinderd door de noodzaak van een rembevestiging zijn de achtervorken zo geplaatst dat ze de beste prestaties kunnen leveren en in de KVF-vorm ingebouwd worden voor maximale voordelen qua luchtweerstand.

 

KVF-buisvorm levert 25 gratis watts

Het Madone frame is gebaseerd op de baanbrekende KVF (Kammtail Virtual Foil) buisvorm. KVF maakt de weerstand minimaal dankzij een afgeknotte vorm van het aerodynamische vlak. De virtuele staart van het aerodynamische vlak buigt mee met de hoek van de meeste zijwinden, waardoor de weerstand aanzienlijk afneemt in de echte wereld, daar waar het telt. Het is alsof je 25 gratis watts krijgt.

Reageer op dit artikel