nieuws

Specialized Launch 2013

Fietsen

Specialized Launch 2013
Tweewieler freelance auteur Bart De Schampheleire probeert de nieuwe Specialized Roubaix uit in Snowbird, Utah.

SNOWBIRD (Utah, USA)- Ieder jaar is Specialized in het midden van de zomer één van de eerste mondiale spelers die uitpakt met een grootse persvoorstelling van de modellen voor het komende jaar. Tweewieler trok begin juli naar skioord Snowbird in Utah om onder andere op de vierde editie van de Specialized Roubaix te fietsen. Alles over de nieuwe Specialized 2013-modellen, plus een exclusief interview met Specialized oprichter Mike Sinyard, is te lezen in Tweewieler Augustus.

Specialized heeft in Snowbird Utah alweer de vierde versie van de Roubaix voorgesteld. Legde de eerste Roubaix nog de nadruk op het comfort, daarna evolueerde het concept via de SL2 en SL3 naar een steeds snellere racefiets waarbij de stuureigenschappen steeds dichter aanleunen bij die van een ‘echte’ racefiets. De Roubaix SL4 probeert met een aantal vernieuwingen de combinatie van comfortabel en toch snel fietsen naar een nog hoger niveau te tillen.

 

Crux Cyclocross fiets

Specialized is er heilig van overtuigd dat de schijfrem ook de standaard zal worden op veldrit- en racefietsen. Met het oog op het WK veldrijden dat begin 2013 in Amerika wordt georganiseerd, pakte Specialized de Crux cyclocrossfiets flink onder handen, zoals u kunt lezen in het komende nummer van Tweewieler.

Reageer op dit artikel