nieuws

Porsche 911 fietsconcept

Fietsen

Porsche 911 fietsconcept
Porsche 911 fietsconcept

Industrieel ontwerper Bastiaan Kok werkt met enige regelmaat aan opdrachten in de fietsindustrie en ontwikkelde een spraakmakend fietsconcept voor Porsche. Helaas bleek het merk geen interesse te hebben in het concept, omdat ze geen verwarring willen scheppen met hun bestaande Porsche fietslijn.

Bastiaan Kok ontwierp deze fiets waarbij de vormgeving geïnspireerd is op de klassieke lijnen van de legendarisch Porsche 911. “Van de volledig geïntegreerde koplamp, langs de spannend gebogen bovenbuis, tot de indrukwekkende aanzet van het achterspatbord eindigend in het achterlicht. Uit alles spreekt de onmiskenbaar sportieve en krachtige indruk van een Porsche 911. Het laag geplaatste stuur en de geïntegreerde fietshelm doen denken aan racemotoren uit vervlogen tijden”, aldus Bastiaan Kok.

 

Het gebruikelijke uit buizen opgebouwde frame is in dit concept vervangen door een uit 1 stuk bestaande lichtmetalen behuizing. Het frame en de voorvork zijn gemaakt met behulp van ‘rapid prototyping’ en een vormgiettechniek. Het resultaat is een ultra dunne complexe behuizing uit 1 stuk met een uitstekende oppervlakte kwaliteit, voorzien van interne verstevigingsribben. De fiets is afgemonteerd met 5 spaaks carbon velgen, 60 mm brede banden, cardan aandrijving en schijfremmen.

 

Over Bastiaan Kok

Bastiaan Kok studeerde industriële vormgeving aan de gerenommeerde Design Academy Eindhoven. Na meerdere jaren gewerkt te hebben als design director is hij recentelijk gestart met zijn eigen ontwerpbureau. Zijn ontwerpbureau richt zich met name op fiets gerelateerde producten en mobiliteitsconcepten.

Reageer op dit artikel