nieuws

KTM ontwikkelt lichtgewicht naafmotor samen met Panasonic

Fietsen

KTM ontwikkelt lichtgewicht naafmotor samen met Panasonic

WEISSENBACH (O) – De Oostenrijkse fietsproducent KTM is voortdurend op zoek naar innovaties om de verkoop van sportieve e-bikes te stimuleren. In samenwerking met Panasonic ontwikkelde de fabrikant voor 2013 een lichtgewicht achterwielmotor voor sportieve elektrische fietsen.

De e-bikes van KTM zijn tot nu toe uitgerust met systemen van Bosch, BionX, Panasonic en Clean Mobile. Voor het seizoen 2013 komt KTM daarnaast met een aantal sportieve e-bikes die zijn uitgerust met de nieuw achterwielnaafmotor die in samenwerking met Panasonic is ontwikkeld.


Lichtgewicht

Dit nieuwe systeem zal allereerst gemonteerd worden op een sportieve 650B mountainbike model met de naam E-MTB-P (de P staat voor Panasonic). De motor weegt slechts 2,7 kilogram en is – in vergelijking met anderen – vrij klein. R&D manager Gerhard Leingartner legt uit waarom: “We hebben de elektronica uit de naafmotor geïntegreerd in de accu in het frame.”

 

Volgens sales-en marketing manager Stefan Limbrunner was KTM een van de eerste fabrikanten die sportieve fietsen gingen uitrusten met e-power. “We waren als een van de eersten met de invoering van een e-mountainbike, een e-cross trekking en een e-freeride-model. “

 

KTM begon tien jaar geleden met de verkoop van e-bikes. Het grote succes begon met de e-bike boom in 2010. “In 2009 verkochten we 700 pedelecs, in 2010 al 7.000, in 2011 gingen we naar 23.000 en dit jaar verwachten we op 32.000 eenheden uit te komen”, zegt KTM’s e-bike R & D manager Gerhard Leingartner (zie foto).

Reageer op dit artikel