nieuws

Bianchi Oltre XR gelanceerd

Fietsen

Bianchi Oltre XR gelanceerd
Bianchi Oltre XR frame

PAU (Fr.) – Onlangs werd in Pau de nieuwe Bianchi Oltre XR gelanceerd. De Italiaanse racefietsenproducent lanceerde het HoC (Hors Category) frame bij het Palais Beaumont in Pau tijdens de Tour de France, in de tegenwoordigheid van de Tour-winnaar in 1965 Felice Gimondi, een sportlegende die nauw verbonden is met Bianchi.

Oltre XR is een monocoque carbon frame ontworpen voor extreme prestaties. De stijfheid is toegenomen vergeleken bij de vorige versie. Samen met de unieke racegeometrie, eigen aan Bianchi racefietsen, leidt dit tot een snel acceleratie-eigenschappen van de fiets.

 

Technische styling

De PID (Pure Italian Design) graphics in combinatie met de performance van de fiets resulteren in een  technisch georiënteerde designfiets. Het materiaal is ook hightech, een combinatie van UMS40 en CN60 Ultra High Modulus carbon vezels, die tot een reductie van 30 gram hebben geleid voor het frame en de stijfheid met 20% hebben doen toenemen vergeleken met het oorspronkelijke Bianchi Oltre model.

Reageer op dit artikel