nieuws

Verzekeren van Duitse fietsen niet altijd mogelijk

Fietsen

Verzekeren van Duitse fietsen niet altijd mogelijk

Als u wel eens fietsen verkoopt die voor de Duitse markt geproduceerd zijn, dan moet u goed opletten als u hierbij ook een verzekering wilt verkopen. In veel gevallen kunnen deze fietsen in Nederland niet verzekerd worden.

 

GOUDA – Als u wel eens fietsen verkoopt die voor de Duitse markt geproduceerd zijn, dan moet u goed opletten als u hierbij ook een verzekering wilt verkopen. In veel gevallen kunnen deze fietsen in Nederland niet verzekerd worden.

Dat komt omdat bij fietsen die voor de Nederlandse markt zijn geproduceerd, de sleutel alleen uit het slot gehaald kan worden wanneer deze op slot staat. Een van de eisen die verzekeraars stellen wanneer men aanspraak wil maken op een fietsverzekering is dat men twee sleutels aanlevert, waarvan er minstens één gebruikssporen vertoont. Zo kan namelijk aangetoond worden dat de fiets op slot stond.

In Duitsland andere regels in wet

In Duitsland daarentegen staat in de wet beschreven dat de sleutel ook uit een fietsslot gehaald moet kunnen worden als deze niet op slot staat. Zo kun je met twee sleutels van een Duitse fiets dus niet aantonen dat de fiets op slot stond en is verzekeren onmogelijk.

De stichting ART is alert op deze Duitse sloten, ze zijn dan ook te herkennen aan het feit dat ze geen ART keurmerk hebben. Let hierbij goed op, want hetzelfde slot kan in beide landen beschikbaar zijn. Een bepaald merk en type slot kan in Nederland een ART keurmerk hebben terwijl de variant voor de Duitse markt dit niet heeft. Let dus op het ART-keurmerk en niet alleen op merk en type slot.

Nieuw slot monteren

Zit er geen ART goedgekeurd slot op een fiets die u met verzekering wilt verkopen? Monteer er dan een nieuw Nederlands ART goedgekeurd slot op en gooi het oude (Duitse) slot weg. Op die manier komen uw klant en u niet voor onverwachte verrassingen te staan en kunt u de fiets met een gerust hart verzekeren.

Reageer op dit artikel