nieuws

Van Nicholas Aquilo met Di2 groep

Fietsen

Van Nicholas Aquilo met Di2 groep

Van Nicholas heeft het nieuwe racefiets model Aquilo speciaal ontworpen voor de elektronische Shimano Di2 groep. Met een 3AL/ 2.5V titanium frame dat stijf genoeg is om kracht om te zetten in snelheid. Er is uitvoerig onderzocht hoe er zoveel mogelijk gewichtsbesparing kan worden behaald. Dit is gerealiseerd door zowel een ultradunne 14mm staande achtervork, als een volledig geïntegreerd balhoofd en ‘press-fit’ trapas toe te passen.

 


Van Nicholas heeft het nieuwe racefiets model Aquilo speciaal ontworpen voor de elektronische Shimano Di2 groep. Met een 3AL/ 2.5V titanium frame dat stijf genoeg is om kracht om te zetten in snelheid. Er is uitvoerig onderzocht hoe er zoveel mogelijk gewichtsbesparing kan worden behaald. Dit is gerealiseerd door zowel een ultradunne 14 mm staande achtervork, als een volledig geïntegreerd balhoofd en ‘press-fit’ trapas toe te passen.

“Elektronisch schakelen is in opkomst en we verwachten dit de komende jaren meer en meer terug te zien in de fietsbranche”, aldus oprichter en Hoofd Design Jan-Willem Sintnicolaas. “Wij wilden dat onze eerste elektronisch schakelende fiets hét voorbeeld zou zijn van de mogelijkheden die dit systeem te bieden heeft. Een flinke uitdaging natuurlijk, want dat betekent dat er een fiets moest worden ontworpen dat net zo soepel schakelt als versneld.”

Interne geleide bekabeling

Voor een ultieme aerodynamica is er gekozen voor intern geleide bekabeling. De grotere diameter van de trapas verhoogt de stijfheid voor een optimale krachtsoverdracht. De kers op de taart is de 50 mm Fast Forward carbon clincher wielset. Deze titanium racemachine kreeg een prijs van € 3.999,-. Van Nicholas geeft Met levenslange garantie.

Reageer op dit artikel