nieuws

Trek introduceert nieuwe Domane racefiets

Fietsen

Trek introduceert nieuwe Domane racefiets

De Domane is een volledig nieuwe racefiets van Trek, ontwikkeld om ook optimaal te presteren op ruw wegdek. De Trek Domane is uitgerust met een technologie die comfort combineert met een optimale krachtoverbrenging: IsoSpeed.

 

De Domane is een volledig nieuwe racefiets van Trek, ontwikkeld om ook optimaal te presteren op ruw wegdek. De Trek Domane is uitgerust met een technologie die comfort combineert met een optimale krachtoverbrenging: IsoSpeed.

De Trek Domane is ontwikkeld in samenwerking met leden van de Radioshack Nissan Trek wielerploeg en Fabian Cancellara, die de Strada Bianche al won op de Domane. De nieuwe racefiets is door Trek voorzien van innovaties die ervoor moeten zorgen dat de renner minder snel vermoeid raakt onder lastige omstandigheden.

IsoSpeed isoleert vibraties

Een van die innovaties is IsoSpeed. Hierbij wordt de ride-tuned zadelmast van de bovenbuis gescheiden zodat vibraties, veroorzaakt door een oneffen wegdek, geïsoleerd worden. Volgens Trek biedt de Domane met IsoSpeed twee maal zoveel verticale flexibiliteit als zijn concurrenten.

De verhoogde verticale flexibiliteit voorkomt stuiteren van het achterwiel en verhoogt de mate van tractie van het achterwiel op ruwe oppervlakken, zodat elke pedaalslag maximaal omgezet wordt in snelheid. De speciaal voor de Domane ontworpen Power Transfer Construction zorgt voor een frameconstructie die over dezelfde mate van efficiëntie beschikt als het geval is bij het broertje van de Domane, de Madone.

Voor meer details over de ontwikkeling van de Trek Domane en de techniek van IsoSpeed kunt u deze (Engelstalige) video bekijken.

Reageer op dit artikel