nieuws

SRAM introduceert speciale Trekking groep en 8-speed naaf tijdens Urban Dealer Tour met Specialized

Fietsen

SRAM heeft afgelopen maandag op het Europese hoofdkantoor van Specialized in ’s Heerenberg een speciaal voor Trekking modellen ontwikkelde onderdelengroep geïntroduceerd evenals een nieuwe 8-speed versnellingsnaaf. SRAM is samen met Specialized begonnen in ’s Heerenberg met hun ‘Urban Dealer Tour’. Tijdens deze Tour zullen de twee bedrijven in twee weken tijd vijf landen, acht locaties bezoeken en meer dan 400 dealers ontvangen. De componentenleverancier en fietsproducent hebben veel nieuws aan de dealers te tonen, waaronder een aantal wereldpremières.

SRAM introduceert speciale Trekking groep en 8-speed naaf tijdens Urban Dealer Tour met Specialized

 

’S HEERENBERG – SRAM heeft afgelopen maandag op het Europese hoofdkantoor van Specialized in ’s Heerenberg een speciaal voor Trekking modellen ontwikkelde onderdelengroep geïntroduceerd evenals een nieuwe 8-speed versnellingsnaaf. SRAM is samen met Specialized begonnen in ’s Heerenberg met hun ‘Urban Dealer Tour’.

Tijdens deze Tour zullen de twee bedrijven in twee weken tijd vijf landen, acht locaties bezoeken en meer dan 400 dealers ontvangen. De componentenleverancier en fietsproducent hebben veel nieuws aan de dealers te tonen, waaronder een aantal wereldpremières.

G8 is voorloper van nog veel meer nieuws

Een van die wereldpremières die SRAM afgelopen maandag in ’s Heerenberg liet zien was de eerste van een nieuwe generatie versnellingsnaven. Directeur Stan Day van SRAM kondigde deze nieuwe naven al aan in april 2010. De G8 is de voorloper van nog veel meer nieuws. “Deze sportieve naaf schakelt als een derailleur en is ideaal voor fietsers die de fiets dagelijks gebruiken voorlangere afstanden onder alle weersomstandigheden”, aldus SRAM.

Het gewicht is 2.188 gram en de G8 wordt geleverd in versies met terugtraprem; schijfrem (februari 2013) en freewheel (op een later tijdstip). Voor het bedienen van de G8 is er een speciale draaischakelaar ontworpen.

Meer wereldprimeurs

Naast de G8, die beschikbaar zal zijn vanaf Eurobike 2012, toonde SRAM nog meer wereldprimeurs aan de dealers. Dealers konden Specialized fietsen uitproberen, uitgerust met de nieuwste SRAM onderdelen. Zoals met de eerste door SRAM speciaal voor Trekking modellen ontwikkelde Via GT onderdelengroep.

Daarnaast is er ook de nieuwe Via Centro groep die voor sportieve stadsfietsen is ontwikkeld. Beide kennen als basis SRAM’s 2×10 technologie die maakt dat er met een dubbel voorblad eenzelfde transmissiebereik voorhanden is als met een triple. De Via GT en de Via Centro zijn een vervolg op de bekende en bewezen SRAM RED en SRAM XO groepen.

Specialized nieuws

Ook Specialized had veel nieuws te bieden aan de dealers. Het bedrijf heeft haar 2012/2013 range van stadsfietsen uitgebreid met het model Source. Dit is een lichtgewicht woon-werkverkeer fiets met licht, klein bagagedragertje, spatborden en met de SRAM ‘Automatix’ 2-speed naaf, gecombineerd met riemaandrijving. Daarnaast was er de mogelijkheid om Specialized’s nieuwe e-bike ‘Turbo’ (die nu al de bijnaam Rooie Raket heeft gekregen) aan een proefrit te onderwerpen.

In de komende 14 dagen gaat de SRAM/Specialized Urban Dealer Tour naar België, Duitsland (Keulen), Zwitserland, Duitsland (München, gevolgd door Schweinfurt), Denemarken (Kopenhagen), terwijl de laatste etappe Berlijn is. Alles vindt plaats in een ontspannen sfeer “zonder powerpoint presentaties”, zoals beide merken aangeven. De tour is bedoeld voor dealers om de mensen achter de producten van SRAM en Specialized te ontmoeten en voor beide merken is het belangrijk van dealers feedback te krijgen op hun nieuwste producten.

Reageer op dit artikel