nieuws

Specialized Demo 8 Carbon downhill fiets

Fietsen

Specialized Demo 8 Carbon downhill fiets

Specialized introduceert met de Demo 8 Carbon een nieuwe downhill fiets. Er zijn twee verschillende carbon frames leverbaar, die lichter zijn dan ooit.

 


Specialized

introduceert met de Demo 8 Carbon een nieuwe downhill fiets. Er zijn twee verschillende carbon frames leverbaar, die lichter zijn dan ooit.

Met de Demo 8 Carbon lanceert Specialized twee compleet nieuwe FACT carbon frames, voorzien van DH Race geometrie. Het S-Works 11m frame is voorzien van een magnesium link, terwijl de Demo 8 I voorzien is van een FACT 10m frame, met dezelfde geometrie en een aluminium link.~

Door intensief testen en experimenteren met frameconstructiemethodes, was Specialized in staat meer dan 500 gram van het gewicht van het Demo frame af te schaven. In samenwerking met de Factory Team rijders zijn de rijkwaliteit en duurzaamheid specifiek getuned, voor het aanvallen van ’s werelds meest uitdagende downhill terreinen.

De Demo’s zullen vanaf de herfst 2012 leverbaar zijn. De S-works Demo en Demo 8 I carbon zullen medio oktober leverbaar zijn in kleine aantallen.

Reageer op dit artikel