nieuws

Racefiets van Lamborghini en BMC

Fietsen

Racefiets van Lamborghini en BMC

Lamborghini, maker van exclusieve en peperdure sportwagens, stort zich op de tweewielers. Onlangs presenteerde de Italiaanse autobouwer de BMC Impec Automobili Lamborghini Edition racefiets.

 

MILAAN – Lamborghini, maker van exclusieve en peperdure sportwagens, stort zich op de tweewielers. Onlangs presenteerde de Italiaanse autobouwer de BMC Impec Automobili Lamborghini Edition racefiets.

Lamborghini, onderdeel van de Volkswagen groep, is daarmee na merken als Ford, Opel, Smart en VW het zoveelste automerk dat de fiets “ontdekt” heeft. De markt zal zeker niet door deze nieuwe racefiets overspoeld worden, want Lamborghini maakt er slechts dertig van, die verkocht zullen worden via Lamborghini-dealers. De racefiets is beschikbaar vanaf juni 2012. Zoals te verwachten van Lamborghini is het geen koopje: de fiets kost € 20.000,-.

Carbon wielen en Di2 elektronisch schakelsysteem

Die hoge prijs wordt niet alleen veroorzaakt door het exclusieve karakter van de racefiets, maar ook door de materialen die Lamborghini en partner BMC hebben gebruikt. Zo zijn stuur en zadel bekleed met origineel Lamborgini suède, zijn de wielen van carbon en is de fiets uitgerust met het Di2 elektronisch schakelsysteem.

Het BMC Impec frame, gemaakt van met koolstofvezel versterkte polymeren, gaat deels gehuld in het Argos oranje van de Lamborghini Avantador LP 700-4. De fiets wordt geproduceerd bij BMC in Zwitserland.

Reageer op dit artikel