nieuws

Productie Gazelle e-bikes met XT-motor hervat

Fietsen

Productie Gazelle e-bikes met XT-motor hervat

Gazelle gaat de productie van de elektrische fietsen met XT-motor hervatten. Het merk heeft de afgelopen periode, na klachten over het geluidsniveau, samen met toeleveranciers de al geproduceerde Gazelle met XT-motor uitvoerig getest. Hieruit is gebleken dat de fietsen voldoen aan de door Gazelle gestelde kwaliteitseisen. De bestelde fietsen zullen vanaf week 19 uitgeleverd worden.

 

DIEREN – Gazelle gaat de productie van de elektrische fietsen met XT-motor hervatten. Het merk heeft de afgelopen periode, na klachten over het geluidsniveau, samen met toeleveranciers de al geproduceerde Gazelle met XT-motor uitvoerig getest. Hieruit is gebleken dat de fietsen voldoen aan de door Gazelle gestelde kwaliteitseisen. De bestelde fietsen zullen vanaf week 19 uitgeleverd worden.

“We stellen alles in het werk om de opgelopen backorders zo snel mogelijk weg te werken. Na enkele opmerkingen over het geluidsniveau hebben wij de fietsen uitgebreid getest”, aldus Ronald ter Braak van Gazelle.

Vergeleken met e-bikes met soortgelijke motoren
“De XT-motor is een zogenaamde ‘heavy duty motor, die vanwege de grotere krachtoverbrenging gebruik maakt van een tandwieloverbrenging. Een tandwieloverbrenging maakt over het algemeen meer geluid dan onze ‘direct drive’ Innergy’s, die vrijwel geluidloos rijden. Om een goede vergelijking te kunnen maken, hebben wij onze XT-fietsen afgezet tegen in de markt aanwezige elektrische fietsen met soortgelijke motoren. Hierbij is gekeken naar modellen van Cortina, Bikkel, Cannondale, Sparta en Velo de Ville”,  aldus Ter Braak.

Uit geluidstesten van deze modellen blijkt volgens Gazelle dat het gemiddelde geluidsniveau tussen de 46 en 56 decibel ligt. “De Gazelle Innergy XT-fietsen scoren hier goed met een geluidsniveau van 48 decibel. Wij zijn blij met deze goede testresultaten en vooral dat ook de productie nu echt op gang komt. In het Gazelle Experience Center komen namelijk geregeld consumenten die voor vakanties in het buitenland op zoek zijn naar een dergelijke krachtige elektrische fiets”, aldus Ter Braak.

Reageer op dit artikel