nieuws

Michelin en Team Lapierre tekenen overeenkomst

Fietsen

Michelin en Team Lapierre tekenen overeenkomst

Michelin, de grootste bandenfabrikant ter wereld, en Team Lapierre International, een van de belangrijkste mountainbike teams ter wereld, ondertekenden recentelijk een bandencontract. Het contract is tekenend voor de constante innovatiedrang van beide bedrijven en hun gedeelde visie op sport. Michelin is in 2012 en 2013 de exclusieve toeleverancier van cross country racebanden aan Lapierre.

 

ZELIK (B) – Michelin, de grootste bandenfabrikant ter wereld, en Team Lapierre International, een van de belangrijkste mountainbike teams ter wereld, ondertekenden recentelijk een bandencontract. Het contract is tekenend voor de constante innovatiedrang van beide bedrijven en hun gedeelde visie op sport. Michelin is in 2012 en 2013 de exclusieve toeleverancier van cross country racebanden aan Lapierre.

“De betrokkenheid van Michelin om in alle mountainbikedisciplines mee te strijden op het hoogste niveau is een van de redenen voor onze keuze. We hebben partners nodig die in staat zijn om onze eisen te begrijpen en ze uitvoerbaar te maken. De eerste testen die we met de nieuwe banden hebben uitgevoerd waren onder alle gebruiksomstandigheden echt overtuigend,” aldus Gilles Lapierre, CEO van Cycles Lapierre.

Co-ontwikkelingsprojecten

Dit partnership maakt het voor Lapierre en Michelin mogelijk om samen aan ontwikkelingsprojecten in alle mountainbikedisciplines te werken. Zo profiteert Michelin, zowel in testsessies als tijdens de races voor het wereldkampioenschap, van de competenties die de renners uit het Team Lapierre International hebben.

De ontwikkelingsteams van Michelin werken samen met die van Lapierre, en vooral met Nicolas Vouilloz die verantwoordelijk is voor het testen van de producten. Het doel is Lapierre de meest geavanceerde technologieën aan te bieden die onder alle gebruiksomstandigheden het beste evenwicht in prestaties te bereiken.

Nieuwe profielen gecombineerd met innovatieve rubber compounds

Michelin voorziet het Team Lapierre International van MICHELIN Wild Grip’R2, MICHELIN Wild Race’R2 en MICHELIN Wild Race’R2 Ultimate banden. Dankzij de nieuwe profielen van deze banden, gecombineerd met de innovatieve Gum-X Series rubber compounds, kan dit team gedurende het hele raceseizoen het maximale uit de mountainbikes halen.

De MICHELIN Wild Grip’R 2 is de nieuwe band voor gevarieerd terrein. Het gebruik gaat van cross country tot enduro en all mountain. Door de unieke Gum-X Series dual compound en het innovatieve profiel heeft deze band een hoge mate van grip zonder toegevingen te doen aan het rendement.

Lichtgewicht band voor snelrijdend terrein

De MICHELIN Wild Race’R2 is bestemd voor snelrijdend terrein (hardpack). Het is een lichtgewicht band die prestaties combineert met grip en weerstand tegen inrijdingen. De lichtgewicht MICHELIN Wild Race’R2 Ultimate is, met zijn 415 gram, de ideale band om uitstekende prestaties neer te zetten tijdens races op droog snelrijdend terrein.

Deze drie banden, die door het Team Lapierre International worden gebruikt, zijn sinds januari 2012 op de markt verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel