nieuws

Ligfietsen, handbikes, roeifietsen en steps tijdens Cycle Vision op Midland Circuit Lelystad

Fietsen

Ligfietsen, handbikes, roeifietsen en steps tijdens Cycle Vision op Midland Circuit Lelystad

Het grootste evenement op het gebied van mens aangedreven voertuigen, Cycle Vision, heeft dit jaar plaats op 23 en 24 juni op het Midland Circuit bij vliegveld Lelystad. Het lawaai van de autoraces, die normaliter op het circuit rijden, wordt vervangen door het stille geluid van ligfietsen, handbikes, roeifietsen en steps.

LELYSTAD – Cycle Vision, het evenement voor mensaangedreven voertuigen, heeft dit jaar plaats op 23 en 24 juni op het Midland Circuit bij vliegveld Lelystad. Het lawaai van de autoraces die er normaliter worden gehouden verstomt wanneer ligfietsen, handbikes, roeifietsen en steps bezit nemen van het circuit.

Cycle Vision wordt voor de zestiende keer gehouden. Hoewel begonnen als een evenement voor ligfietsers, komen op Cycle Vision ook andere – mensaaangedreven – voertuigen aan bod. Tijdens het evenement kunnen bezoekers niet alleen kijken naar diverse ligfietsen, velomobielen, steps en eenwielers, maar deze ook proberen. Op het terrein van Cycle Vision is daarvoor een speciaal probeerparcours uitgezet.

Bedrijven tonen nieuwe producten
Tijdens Cycle Vision tonen diverse bedrijven de laatste innovaties en diverse producten maken er hun debuut. Er is ook ruimte voor zelfbouwprojecten. Daarnaast is Cycle Vision al vanaf het begin dé ontmoetingsplek voor ligfietsers uit de hele wereld. Zowel ervaren als potentiële ligfietsers wisselen tijdens Cycle Vision informatie uit in een ontspannen sfeer.

Zoals gebruikelijk worden tijdens Cycle Vision ook de nodige wedstrijden gereden, van een race speciaal voor kinderen tot een race van drie uur voor volwassenen. Spectaculair is als altijd de 50 meter dragrace, een ware beproeving voor mens en fiets. Naar verluidt zal ook het Human Power Team haar opwachting maken. Zij gaan in september proberen met een nieuwe speciale ligfiets het wereldrecord van 133 km/h te verbreken.

Alle activiteiten van Cycle Vision zijn gratis toegankelijk en er is een ruime gratis parkeergelegenheid voorhanden. Het terrein is open van 10.00 tot 16.00 uur. Het volledige programma en meer informatie is te vinden op de website.
 

Reageer op dit artikel