nieuws

GoldLineAward 2012 gaat naar Nicolette Mak van Valid Express

Fietsen

GoldLineAward 2012 gaat naar Nicolette Mak van Valid Express

Nicolette Mak, oprichter van Valid Express, heeft op woensdag 13 juni de GoldLineAward 2012 in ontvangst genomen. De prijs is een Marco Polo en een T-Class fiets ter waarde van €1999. Het is een jaarlijks terugkerende prijs van het nieuwe fietsmerk GoldLine, voortgekomen uit Gazelle, die wordt uitgereikt aan een persoon die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de maatschappij.

 

DIEREN – Nicolette Mak, oprichter van Valid Express, heeft op woensdag 13 juni de GoldLineAward 2012 in ontvangst genomen. De prijs is een Marco Polo en een T-Class fiets ter waarde van €1999. Het is een jaarlijks terugkerende prijs van het nieuwe fietsmerk GoldLine, voortgekomen uit Gazelle, die wordt uitgereikt aan een persoon die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de maatschappij.

Nicolette Mak heeft op haar 27e Valid Express opgericht, een koeriersbedrijf met vrijwel uitsluitend werknemers met een lichamelijke beperking. Ze was daarvoor actief als freelance koerier en kwam door haar broer, die een spierziekte heeft, op het idee om Valid Express op te richten. Zo hielp ze hem en vele anderen aan het werk.

Valid Express is begonnen in 1999 en inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, zestig werknemers, zeshonderd klanten en een jaaromzet van 2,2 miljoen euro.

“Ik kwam er door dit te doen wel achter dat ondernemen veel leuker is als je het doet voor de maatschappij of voor een ander.” Aldus Nicolette, die niet spreekt van mensen met een beperking of een handicap, maar mensen met een lastig lichaam.

GoldLine is bezig met het eerste seizoen. Het is een nieuw merk dat zich bovenin het topsegment manifesteert met sportfietsen, trekkingfietsen, grand- tour en elektrische fietsen.

Op de foto’s: Erik Wiersta en Lieke de Nooijer overhandingen de GoldlineAward aan Nicolette Mak (boven) en Nicolette Mak maakt, onder toeziend oog van Erik Wierstra, een eerste proefrit met haar nieuwe GoldLine T-Class fiets (onder).

Reageer op dit artikel