nieuws

Gazelle in april op nummer één met elektrische fietsen

Fietsen

Gazelle in april op nummer één met elektrische fietsen

DIEREN – Ondanks de teleurstellende verkoopcijfers van de gehele fietsenmarkt is het Gazelle gelukt in april marktleider te worden in het segment elektrische fietsen. De GfK-cijfers in de maand april laten een sterke groei van het marktaandeel Gazelle zien op het gebied van elektrische fietsen. Gazelle is daarmee in die maand het nummer één merk elektrische fietsen in Nederland.

GfK meldt dat op jaarbasis Sparta nog steeds marktleider is. Patrick Langley: “Inderdaad is Gazelle in marktaandeel in het segment elektrische fietsen in april net wat groter dan Sparta. Ik kan nu niet aangeven of dit een aanhoudende trend gaat zijn, een maand zegt nog niets voor langere termijn.”

 

Samenwerking dealer en fabrikant

Volgens Ronald ter Braak, communicatiemanager bij Koninklijke Gazelle, is er keihard gewerkt om dat succes te behalen: “De omstandigheden in de markt waren immers niet bepaald gunstig. Als dealer en fabrikant moet je dan intensief samenwerken om de consument naar de winkel te trekken. We hebben bijvoorbeeld bijna twee keer zoveel ‘Opstapdagen’ georganiseerd, waarbij consumenten in de winkels van onze dealers de kans krijgen onze modellen uit te proberen. Ook hebben we met verschillende publiciteitscampagnes breed de aandacht op onze elektrische modellen kunnen vestigen.”

 

XT-modellen ongewijzigd in 2013

Ter Braak: “Gelukkig zijn dealers enthousiast over onze collectie elektrische fietsen. Deze hebben de afgelopen jaren niet voor niets verschillende prijzen gewonnen. Ook het nieuwe accuconcept slaat goed aan. Daarnaast doen we alles om het partnership met onze dealers meer inhoud te geven. Bijvoorbeeld door de populaire XT-modellen ongewijzigd door te laten lopen in de nieuwe collectie 2013. Het geeft de dealer meer rust bij de collectieopbouw en voorkomt onnodig voorraadrisico de komende periode. Uiteraard duimen we nog steeds voor een mooie zomer en najaar. We zijn in ieder geval op de goede weg.”

Reageer op dit artikel