nieuws

Eerste elektrisch motorcross park e<sup>e</sup>X-parc in Nederland geopend

Fietsen

Eerste elektrisch motorcross park e<sup>e</sup>X-parc in Nederland geopend

In het Brabantse Wanroij IS het eerste eCross park in Nederland geopend: eeX-parc. In dit crosspark wordt gereden met louter elektrische crossmotoren. Geen geur van olie en benzine en geen ronkende viertaktmotoren meer, maar “groen’ crossen voor jong en oud.

 

WANROIJ – In het Brabantse Wanroij IS het eerste eCross park in Nederland geopend: eeX-parc. In dit crosspark wordt gereden met louter elektrische crossmotoren. Geen geur van olie en benzine en geen ronkende viertaktmotoren meer, maar “groen’ crossen voor jong en oud.

“De toekomst is groen. Wij willen met dit park niet alleen een unieke recreatieve activiteit aanbieden, maar ook willen we de ontwikkeling en het baanbrekend werk in de richting van duurzaamheid, duurzame energie en milieubewustzijn op zich onder de aandacht brengen”, aldus Roald van Engelenburg, eigenaar en oprichter van eeX-parc in Wanroij.

Outdoor tracks in de toekomst
Het indoor park beschikt over banen voor verschillende leeftijden en niveau’s. Voor alle crossers staan coaches paraat. Beginners leren hier stukje bij beetje de crossmotor te gebruiken en ook voor gevorderden is het terrein geschikt ideaal om te trainen. In de toekomst wordt het park uitgebreid met outdoor tracks.

Het eeX-parc biedt ook mogelijkheden voor groepsuitjes en events. Zo vindt op 21 juni a.s. het “summer jump-in” event plaats. Barbecueën, rijden voor de helft van de prijs, cross shows, muziek en nog veel meer staat op het programma. Iedereen vanaf vijf jaar is welkom.

‘Voertuigen met elektrische aandrijving zijn onze toekomst’

Eén van de coaches van eeX-parc is Wesley Pittens, een bekende naam binnen de motorsport. Hij staat momenteel op de tweede plaats in de MX3 klasse van de open Nederlandse Kampioenschappen. “Ik kom uit de motrcross scene, maar ik ben overtuigd van elektrische voertuigen. Rijden met de electrobike is niet alleen erg leuk, voertuigen met elektrische aandrijving zijn onze toekomst,” aldus Wesley Pitten.

Reageer op dit artikel