nieuws

Colnago introduceert C59 met schijfremmen op Taipei Cycle Show

Fietsen

Colnago introduceert C59 met schijfremmen op Taipei Cycle Show

De Italiaanse fabrikant van racefietsen Colnago liet op de Taipei International Cycle Show de Colnago C59 Disc met schijfremmen debuteren. De C59 is daarmee de eerste productiefiets met hydraulische schijfremmen.

 

TAIPEI (Taiwan) – De Italiaanse fabrikant van racefietsen Colnago liet op de Taipei International Cycle Show de Colnago C59 Disc met schijfremmen debuteren. De C59 is daarmee de eerste productiefiets met hydraulische schijfremmen.

De Colnago C59 heeft Formula R1 remschijven voor en achter. De remklauwen worden hydraulisch bediend. De schijven hebben een diameter van 140 mm. De voorvork is helemaal nieuw ontwikkeld om bestand te zijn tegen de krachten die vrijkomen bij stevig remmen. Ook de achtervork is nieuw en 5 mm breder geworden.

Zowel elektronisch als mechanisch schakelen

De wielen zijn ook speciaal ontworpen voor de schijfremmen, met aangepaste wielnaven en velgen volledig uit carbon. De remschijf van de C59 is te combineren met zowel een elektronische als een mechanische schakelgroep. De Colnago C59 in Taipei is uitgerust met een Shimano Di2 elektronisch schakelsysteem, te bedienen met een hendeltje achter de remgreep.

Het schijfremsysteem brengt ongeveer 200 gram extra aan gewicht op de weegschaal. Volgens Colango is het systeem – dat feitelijk gesloten is zodat geen kabels vervangen hoeven te worden – zeer onderhoudsvrij. Hooguit moeten de remblokken periodiek gecontroleerd en eventueel vervangen worden, volgens de Italianen een klusje van vijf minuten.

De Colnago C59 met hydraulische schijfremmen wordt rond juni verwacht.

Reageer op dit artikel