nieuws

Bianchi Oltre schakelt elektronisch met Campagnolo

Fietsen

Bianchi Oltre schakelt elektronisch met Campagnolo

Het Italiaanse Bianchi rust haar nieuwe lichtgewicht racer, de Oltre black edition, uit met het elektronische schakelsysteem van Campagnolo. Hiermee wordt zelfs de meest veeleisende rijder bediend.

 

Het Italiaanse Bianchi rust haar nieuwe lichtgewicht racer, de Oltre black edition, uit met het elektronische schakelsysteem van Campagnolo. Hiermee wordt zelfs de meest veeleisende rijder bediend.

De Bianchi Oltre black edition staat bol van de geavanceerde technologie. Het frame van de fiets is gemaakt van USM40 High Modules koolstofvezel, alle kabels zijn verborgen en ook de voorvork en de zadelpen zijn opgetrokken uit carbon. De achtervork is extreem dun (en dus licht) en ook de balhoofdbuis is van (X-TEX) carbonfiber. De Bianchi Oltre is een bijzondere verschijning in zijn matzwarte uitdossing.

Elf versnellingen

Het Electronic Power Shift (EPS) systeem wordt geleverd door Campagnolo. Het Super Record EPS schakelsysteem (waarbij veel gebruik wordt gemaakt van lichtgewicht titanium) beschikt over elf versnellingen en keramische derailleurwieltjes. Het schakelen gebeurt hetzelfde als bij een mechanische schakelgroep. De voorderailleur past zich automatisch aan wanneer de ketting schuin loopt. Door EPS kan men preciezer schakelen door correctie van de elektrische motor (in voor- en achterderailleur). De batterij heeft een lange levensduur (gemiddeld 3.000 km). Het is mogelijk tegelijkertijd te remmen en te schakelen. Bij het ingedrukt houden van de schakelknop schakelt de derailleur verder (2 seconden over de gehele cassette).

De achterderailleur kan, indien nodig, handmatig worden versteld. De gebruiker kan de derailleurs eenvoudig, op de fiets, bijstellen (bijvoorbeeld bij het veranderen van wiel). De batterij kan worden gemonteerd onder de schuine buis of onder de bidonhouder. De werking is gegarandeerd bij temperaturen van -30˚C tot +60˚C.

Reageer op dit artikel