nieuws

Basso Diamante: voor een optimale racepositie

Fietsen

Basso Diamante: voor een optimale racepositie

Het model Diamante mag als het top raceframe van de Italiaanse fietsconstructeur Basso beschouwd worden. Kan ook moeilijk anders als men weet hoe gepassioneerd de Basso ingenieurs en designers hiervoor de perfectie nastreven.

 

Het model Diamante mag als het top raceframe van de Italiaanse fietsconstructeur Basso beschouwd worden. Kan ook moeilijk anders als men weet hoe gepassioneerd de Basso ingenieurs en designers hiervoor de perfectie nastreven.

Het gevolg daarvan vindt men duidelijk in het Diamante frame terug. De monocoque constructie uit 100% 1K Torayca High Modulus Aerospace carbon fiber, in combinatie met zeer hard epoxyhars, kwam daaruit het Diamante frame tot stand. Het uiteindelijk resultaat hiervan is een compact raceframe waarbij de combinatie van het gewicht en de stijfheid het beste compromis vormen. Voeg daar nog een fijn getunede geometrie aan toe en een frame met de optimale racepositie wordt uit de moedermal geboren.

Carbon frame voorvork

De full carbon voorvork die in de 1,5”- 1 1/8” framekop gemonteerd wordt het Diamante frame. Het bottom bracket van dit Basso frame is BB86 press fit klaargemaakt. Bij een topframe hoort ook een bijpassend lakdesign. Als complete fiets kan de Diamante zowel met Campagnolo Chorus als met Shimano Ultegra mechanic of Di2 geleverd worden. Een Microtech wielset en Michrotech Race-Quantum onderdelen maken deze Basso fiets compleet.

Reageer op dit artikel