nieuws

Pininfarina ontwerpt Solexity

Fietsen

Pininfarina ontwerpt Solexity

Solex, dat wordt geïmporteerd door d’Ieteren Sport, introduceert een nieuwe e-bike, de Solexity. Deze ‘Solex voor de city’ biedt vederlicht fietsplezier. Dat is te danken aan het weldoordachte ontwerp van het Italiaanse ontwerpbureau Pininfarina.

Solex, dat wordt geïmporteerd door d’Ieteren Sport, introduceert een nieuwe e-bike, de Solexity. Deze ‘Solex voor de city’ biedt vederlicht fietsplezier. Dat is te danken aan het weldoordachte ontwerp van het Italiaanse ontwerpbureau Pininfarina.

Pininfarina is erin geslaagd om elegantie en functionaliteit op een fraaie manier te integreren. Het resultaat is een e-bike met eigentijdse belijning en uitstekende rijeigenschappen.

Solex en Pininfarina
Solex heeft nog steeds een welluidende naam in ons land. Het Franse icoon heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op verschillende generaties. Vandaag kiest het merk voor ecologisch verantwoorde elektrische motoren en innoverende designs. Hiervoor werkt Solex samen met Pininfarina, het Italiaanse designbureau dat ontwerpt voor Ferrari, Alfa Romeo en Maserati.

Drie kleurcombinaties
De Solexity is verkrijgbaar in drie kleurcombinaties: zwart-rood, wit-zwart en grijs-karamel. De e-bike is standaard uitgerust met acht versnellingen. De elektrische ondersteuning kent 6 verschillende niveaus (zowel sport- als lowmode) die je kan kiezen via een handige LCD-indicator op het stuur. Dit LCD-scherm geeft informatie over de snelheid, de afstand, het verbruik van de batterij, de actieradius en de duur van het traject.

Uitrusting:
De Solexity is standaard voorzien van:

 • banden van 26 inch met reflecterende flank
 • gesloten kettinggeleider ‘chainglider’
 • Nexus naafversnellingen, 8 versnellingen
 • voorvering
 • Shimano schijfrem voor en Shimano rollerbrake achter
 • verstelbaar zadel
 • aluminium pedalen
 • design LED verlichting, voor en achter
 • totaal gewicht: 23 kg (batterij 2,5 kg niet inbegrepen)

Kenmerken Solexity:

 • moduleerbare elektrische assistentie (6 niveaus, mode ‘sport’ of ‘low’).
 • starterfunctie tot 6 km/u
 • afneembare Leclanchér oplaadbare accu (36 V 9 Ah)
 • een op het stuur gemonteerde LCD indicator voor alle nuttige data: snelheid, afgelegde afstand, resterende actieradius, het reëleverbruik, power mode, duur van het traject, dagteller
 • ABUS slot
 • Adviesprijs Solexity: € 1.995,-
   
Reageer op dit artikel