nieuws

Nieuwkomer Dutch ID een van de winnaars uit test Fietsersbond

Fietsen

Nieuwkomer Dutch ID een van de winnaars uit test Fietsersbond

In onze nieuwsbrief van gisteren berichtten wij over de jaarlijkse nationale e-bike test van de Nederlandse Fietsersbond die men voor de Telegraaf heeft uitgevoerd. Een van de drie winnaars daarin is nieuwkomer Dutch ID. Amazing Wheels stond vorig jaar oktober voor het eerst met dit nieuwe e-bike merk op de Bike Motion.

BEVERWIJK – In onze nieuwsbrief van gisteren berichtten wij over de jaarlijkse nationale e-bike test van de Nederlandse Fietsersbond die men voor de Telegraaf heeft uitgevoerd. Een van de drie winnaars daarin is nieuwkomer Dutch ID. Amazing Wheels stond vorig jaar oktober voor het eerst met dit nieuwe e-bike merk op de Bike Motion.

De eindconclusie van het testpanel van de Nederlandse Fietsersbond over de Dutch ID E-bike luidt: ‘Uitstekende ondersteuning op goede, niet al te dure fiets. Mede daardoor de beste fiets uit deze test. Hoogste actieradius per 100Wh.’

‘Betere e-bike dan tot nu toe in dit segment’
Met deze eerste e-bike test van 2012 zet het merk Dutch ID haar e-bike stevig op de kaart. Michael van der Meijden, directeur van Amazing Wheels, zegt hierover: “We hebben keihard gewerkt om een topproduct te produceren, dat een betere kwaliteit heeft dan de e-bikes die tot nu toe in dit prijssegment verkrijgbaar waren. Deze test bevestigt dat dit gelukt is en dat is natuurlijk super."

"Het Bosch systeem met middenmotor is momenteel één van de beste systemen op de markt. De middenmotor geeft de beste stabiliteit en aandrijving direct op de trapas. Dit in combinatie met het frame van de Dutch ID, dat wij speciaal hebben ontwikkeld voor de Nederlandse markt, maakt de Dutch ID e-bike een fiets met uitstekende rijeigenschappen," aldus Van der Meijden.

Wensen van de consument
Bij het ontwikkelen van deze e-bike heeft Amazing Wheels ook goed gekeken naar de wensen van de consument. Mark Kapteyn, general manager van Amazing Wheels: “Een groei zie ik duidelijk in de markt voor woon-werkverkeer. Steeds meer mensen zien het voordeel van op de e-bike naar het werk, je bent lekker actief, maar zonder dat het extra tijd kost.”

Hij vervolgt: “En natuurlijk is er ook nog het grote voordeel van een filevrije rit. Deze mensen zijn op zoek naar een e-bike die sportief oogt en een grote actieradius heeft. Comfortabel en praktisch, maar ook een fiets die zonder ondersteuning prima fietst. Aan deze randvoorwaarden voldoet de Dutch ID e-bike en is daarom echt een ‘new way of cycling’.”

 

Reageer op dit artikel