nieuws

Nieuw e-bike merk Eden

Fietsen

Nieuw e-bike merk Eden

Gespot op de Taipei Cycle Show: het nieuw e-bike merk Eden. Uniek aan het concept van dit merk is ondermeer het ‘Halo’ draadloze systeem; als de fietser afstapt en het display van de e-bike haalt, herkent de fiets dat de eigenaar op een bepaalde afstand van de fiets is en schakelt dan automatisch uit.

Gespot op de Taipei Cycle Show: het nieuw e-bike merk Eden. Uniek aan het concept van dit merk is ondermeer het ‘Halo’ draadloze systeem; als de fietser afstapt en het display van de e-bike haalt, herkent de fiets dat de eigenaar op een bepaalde afstand van de fiets is en schakelt dan automatisch uit.

De display is een soort USB stick en deze functioneert als Smart Key voor de fiets. Ziet de e-bike dat de berijder er weer aan komt, dan schakelt deze het systeem weer aan. Eden is een LEV-concept dat is ontwikkeld door Ravi Hingorani van Active Trend Consultants (ATC) in samenwerking met Actionwheels Inc.

Nieuwe technologieën voor de Eden
Ravi Hingorani: "Wij hebben het afgelopen jaar hard aan een aantal nieuwe technologieën gewerkt, zoals de draadloze aansturing, maar ook een dubbele batterij op 42 Volt en veel andere innovaties. De Eden is een geheel geïntegreerde e-bike met een bijzonder uitstraling, maar qua vorm toch heel herkenbaar blijft voor de consument."

De van oorsprong Taiwanese fabrikant, met productielocaties in China en de Filipijnen heeft zo’n 2.500 mensen in dienst en er worden jaarlijks 1,2 miljoen fietsen en 600.000 verschillende soorten e-producten gemaakt.

Overbodige functies weggehaald
Voor de ontwikkeling van de nieuwe e-bike hield het bedrijf veel gesprekken met consumenten: “Daaruit bleek dat veel berijders nauwelijks gebruik maakten van de extra functies die op een e-bike display zitten. Wij hebben daarom alle naar onze mening overbodige functies weggehaald. Het belangrijkste waarover ze willen beschikken is ‘hoe snel rijd ik, hoeveel is mijn batterij opgeladen en hoever kan ik nog rijden?’. Zo hebben we de user interface, ondanks de zeer hoogwaardige techniek achter de schermen, heel simpel kunnen houden.”

Op de Taipei show liet Eden een prototype zien. Het bedrijf is bezig met het opstarten van de productie en verwacht vanaf eerste kwartaal 2013 fietsen uit te kunnen leveren. “We profileren ons als een e-bike system developer, we zijn dus ontwikkelaar van e-systemen en kunnen hierin wat betekenen voor andere bedrijven. Mede omdat wij het voorwerk al hebben gedaan en een werkend systeem kunnen aanbieden die naar de wensen van de klanten aangepast kunnen worden, zowel op hardware als op software niveau."

Werken aan een after sales structuur
"Wij richten ons dus voornamelijk op private label-productie waarbij het Eden platform onze imagemaker is. Wij willen hoogwaardige techniek en fietsproducten ontwikkelen waarbij wij ook werken aan een after sales infrastructuur. Met deze opvallende fiets willen we ons bedrijf in de markt introduceren en laten zien dat wij een serieuze speler gaan worden op internationaal niveau.“

Het bedrijf wil Eden wereldwijd op de markt zetten door een exclusief distributienetwerk per land op te zetten.
 

Reageer op dit artikel