nieuws

Fietsveilingen.nl van start gegaan

Fietsen

Fietsveilingen.nl van start gegaan

Veilingsites zijn in. Sites als Vakantieveilingen.nl doen het geweldig goed, want consumenten gaan niet alleen voor het product, maar ook voor het spel erachter. Voor fietsen is nu Fietsveilingen.nl van start gegaan. Hier kunnen consumenten bieden op overjarige modellen en tweedehands fietsen. In Tweewieler april leest u hier meer over.

HEERENVEEN – Veilingsites zijn in. Sites als Vakantieveilingen.nl doen het geweldig goed, want consumenten gaan niet alleen voor het product, maar ook voor het spel erachter. Voor fietsen is nu Fietsveilingen.nl van start gegaan. Hier kunnen consumenten bieden op overjarige modellen en tweedehands fietsen. In Tweewieler april leest u hier meer over.

Onderzoek laat zien dat het veilen van vrijetijdsbesteding via internet een enorme groei doormaakt. Zet deze groei door, dan gaat dit voor consumenten dé manier worden om hun vrije tijd in te vullen of hun vakantiebestemming te kiezen. Onder meer onderzoek van NBTC-NIPO Research laat dit zien.

Vakantieveilingen.nl
Voor de site Vakantieveilingen.nl (Emesa) geldt bijvoorbeeld dat deze sinds de oprichting in 2007 uit is gegroeid tot een niet weg te denken speler op de markt voor vakantiebestemmingen. In 2011 bezochten 3 miljoen bezoekers de site, werden meer dan 2 miljoen transacties via Vakantieveilingen.nl gedaan en heeft het een omzet gerealiseerd van rond de 100 miljoen euro. “Het gaat bezoekers hierbij niet alleen om de prijs,” zegt Emesa directeur Marc Muller, “maar om het feit dat ze een vinger in de pap hebben over die prijs.”

Fietsen plaatsen op Fietsveilingen.nl
Op Fietsveilingen.nl kunnen dealers gemakkelijk hun fietsen plaatsen. Na aanmelding krijgen ze een digitaal formulier toegestuurd waarin de specificaties van de fiets moeten worden ingevuld, en ze moeten een goede foto aanleveren. Dealers kunnen onder meer een minimumprijs invullen en aangeven welke periode de veiling maximaal mag duren. Daarna plaatst Fietsveilingen.nl de fiets op de site. Zodra een bod de minimumprijs bereikt, krijgt de dealer een mail en is de fiets verkocht.

Fotobijschrijft: De initiatiefnemers achter Fietsveilingen.nl, Loes Faber en Egbert Venema, beiden dol op fietsen.

Reageer op dit artikel