nieuws

Electric Move Concept failliet

Fietsen

Electric Move Concept failliet

Electric Move Concept BV (EMC) te Elst (Gelderland) is op 20 maart 2012 door de rechtbank in Arnhem failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr. A.T. de Putter. Het insolventienummer van deze zaak is F.12/230. EMC staat geregistreerd als groothandel en handelsbemiddeling (geen auto’s en motorfietsen). In 2010 heeft EMC een franchiseformule opgezet voor een winkelconcept voor lichte elektrische voertuigen.

ELST – Electric Move Concept BV (EMC) te Elst (Gelderland) is op 20 maart 2012 door de rechtbank in Arnhem failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr. A.T. de Putter. Het insolventienummer van deze zaak is F.12/230. EMC staat geregistreerd als groothandel en handelsbemiddeling (geen auto’s en motorfietsen). In 2010 heeft EMC een franchiseformule opgezet voor een winkelconcept voor lichte elektrische voertuigen.

Onder de vlag van de EMC franchiseformule, gerund door compagnons Hans Bruggeman, Arjen Dijkstra en René Schuurman, opereerden in 2010 nog 5 winkels; EMC Elst, EMC Buggenhout (België), EMC Deurne, EMC Heemskerk en EMC Ruurlo.

EMC Heemskerk en EMC Deurne uit de formule gestapt
Inmiddels was EMC Heemskerk alweer een tijd uit de formule gestapt en heeft zich omgedoopt tot EVC Heemskerk. Ook René Janssen van EMC Deurne geeft aan dat de contacten met EMC in Elst al meer dan een half jaar stillagen. "Ik hoorde niets meer van ze. Het enige dat ik heb gebruikt van EMC is het logo, voor de rest heb ik mijn hele winkel en huisstijl zelf opgebouwd. Ook de naam die ik hanteer, is niet dezelfde, bij ons staat de afkorting EMC voor Electric Mobility Center. Ik heb niets meer met ze te maken en werk nu alleen nog maar met gerenommeerde merken zoals Multicycle en Novox."

Hans Bruggeman stelde in een interview in Tweewieler april 2011: “Zelf kom ik al jaren in China. In China zag ik iedereen op e-scooters en e-bikes rijden. Ik heb toen een e-scooter meegenomen en hier laten testen bij RDW en KEMA. Toen had ik al het idee: e-scooters, dat gaat de toekomst worden.” Maar Arjen Dijkstra vertelde onlangs nog aan Tweewieler dat “de markt er niet klaar voor is.”

Financiering niet rond te krijgen
Dijkstra: “We hebben gesprekken gevoerd met een stuk of dertig ondernemers. Die waren op zich enthousiast, maar meldden stuk voor stuk dat ze de boel niet gefinancierd krijgen. De verwachtte groei zit er niet in. We hebben nog een investeerder erbij gezocht vanuit de automotive sector, maar ook die zag het uiteindelijk niet zitten.”

Op de foto de compagnons EMC: van links naar rechts Arjen Dijkstra, Hans Bruggeman en René Schuurman.
 

Reageer op dit artikel