nieuws

Eerste editie BikeFestival vraagt om vervolg

Fietsen

Eerste editie BikeFestival vraagt om vervolg

De eerste editie van BikeFestival was een succes. Ondanks de weersomstandigheden heeft het evenement zo’n 500 bezoekers getrokken. Daarmee heeft initiatiefnemer Daniel Bentveld van ‘Op die Fiets’ de doelstelling van het eerste jaar ruimschoots gehaald. Ook de exposanten keken met een tevreden gevoel terug op het nieuwe initiatief.

UTRECHT – De eerste editie van BikeFestival was een succes. Ondanks de weersomstandigheden heeft het evenement zo’n 500 bezoekers getrokken. Daarmee heeft initiatiefnemer Daniel Bentveld van ‘Op die Fiets’ de doelstelling van het eerste jaar ruimschoots gehaald. Ook de exposanten keken met een tevreden gevoel terug op het nieuwe initiatief.

BikeFestival trok veel enthousiaste fietsers aan die het evenement met een 8,2 hebben gewaardeerd, zo bleek uit de enquête die onder de bezoekers werd gehouden. Een van de testers, Joost Christiaans uit Renkum, gaf de volgende reactie: “In het najaar kun je op BikeMOTION alle nieuwe modellen zien, in de winter de folders bekijken om vervolgens in het voorjaar op BikeFestival te testen en daarna te kopen!”.

Testdag doorslaggevend voor de aankoopbeslissing
Uit de eerste enquêteresultaten blijkt ook dat het publiek de locatie goed gekozen vond. Zowel de locatie als het testparcours kreeg een dikke 8. De testers waren na afloop beter in staat tot aanschaf over te gaan. Maar liefst 36% van de testers gaf aan dat de testdag doorslaggevend was voor de aankoopbeslissing. De gemiddelde bezoekduur was 4 uur en 20 minuten. Een goede indicatie dat de bezoekers ruim de tijd namen om de fietsen te testen.

Verder blijkt uit het voorlopige onderzoeksresultaat dat 97% van de bezoekers het evenement aan een andere fietser zou aanbevelen. De bezoekers zien een aantal verbeterpunten. Zo zouden ze meer merken willen kunnen proberen. Cannondale, Scott en Specialized waren daarbij de meest genoemde merken. Daarnaast zouden ze ook meer kledingmerken, onderdelen- en accessoireleveranciers op het festival willen terugzien.

BikeFestival ook in 2013
Voor ‘OpdieFiets’ staat het nu al wel vast dat BikeFestival ook volgend jaar georganiseerd gaat worden. Een datum en locatie moeten nog worden bepaald. Ook de terugkoppeling van de exposanten speelt hierbij een grote rol. “De basis is goed maar het kan en moet nog groter en beter worden. Continental is er volgend jaar in ieder geval zeker weer bij”, aldus Kees Jan Blankestijn, productmanager bij Continental.
 

Reageer op dit artikel