nieuws

Trek ontwikkelt showroomconcept

Fietsen

Trek ontwikkelt showroomconcept

Trek Bicycle Corporation heeft in het hoofdkantoor in Waterloo een gloednieuwe ruimte gecreëerd voor het Retail Design Lab. Hier worden interieurconcepten bedacht waar Trek-dealers wereldwijd hun voordeel mee kunnen doen.

WATERLOO (Wi, USA) – Trek Bicycle Corporation heeft in het hoofdkantoor in Waterloo een gloednieuwe ruimte gecreëerd voor het Retail Design Lab. Hier worden interieurconcepten bedacht waar Trek-dealers wereldwijd hun voordeel mee kunnen doen.

In het Retail Design Lab worden productverpakkingen getest, visual merchandising, en duurzame, milieuvriendelijke interieurconcepten. Het voordeel van zo’n faciliteit is dat er functionele verpakkingen, interieurconcepten en POS-materiaal kunnen worden ontwikkeld op basis van de vraag en wensen van de dealers. Doel is de universele merkbeleving en het ‘verhaal’ achter Trek zo beeldend mogelijk en met veel beleving te vertellen richting consument, ongeacht in welk land of welke taal. Saillant detail: het Retail Design Lab draait qua energievoorziening volledig op windenergie.

Merkimago overbrengen
“Bij Trek weten we dat ons succes ligt bij het succes van onze retailers,” zegt Jeramie Selders, directeur Retail Design and Environmental Design bij Trek. “Ondersteuning van de dealers door de look en feel van hun winkels te verbeteren, is een steeds belangrijker hulpmiddel om groei te realiseren. Bovendien is het een enorme uitdaging om ons merk over te brengen via onze retailers in tientallen landen en talen. Dankzij het Retail Design Lab en diens medewerkers ben ik ervan overtuigd dat juist Trek in staat is dit uitstekend te doen.”

Derde generatie
Het Retail Design Lab is ontwikkeld door Trek’s Creative Design Studio. De 1.800 vierkante meter grote ruimte is de derde generatie Retail Design Lab sinds 2008. Trek wil met dit gloednieuwe Design Lab inspringen op de nieuwste visual merchandising normen, armaturen, en de Project One instore flat screens met narrow casting.

Het Retail Design Lab is naast de fabriekshal waar carbon frames worden geproduceerd, en heeft elementen van as en staal als eerbetoon aan het nederige begin van het merk als bouwer van stalen frames in een kleine schuur in het centrum van Waterloo. De materialen zijn allemaal van lokale herkomst, en tonen Trek’s inzet voor duurzaam ondernemen.

Reageer op dit artikel